Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

První šestka by byla výborná, říká Koudelka před velkým můstkem

Falun - Roman Koudelka se před závodem na velkém můstku na mistrovství světa považuje za ještě menšího favorita než na malém můstku, na kterém skončil v sobotu čtvrtý. Závod je ve Falunu na programu od 17:00 a česká jednička by brala umístění do šestého místa. Sledujte jej živě od 16:55 na programu ČT sport a našem webu.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/DPA autor: Fredrik von Erichsen

Na malém můstku zůstal Koudelka bez medaile s odstupem více než pěti bodů na třetí místo. Na velkém můstku v této sezoně světového poháru vyhrál čtyři závody a ještě byl jednou druhý a třikrát třetí, přesto si velké naděje na cenný kov nedělá. "Nevěřím, že to bude na větším lepší, protože jsou tady favoriti, kteří jsou o dost výš než já na velkém můstku. Na malém byla šance, na velkém už bych řekl, že do top šest by to bylo výborné," řekl Koudelka po tréninkových skocích. A ani kvalifikace nenaznačila, že by jeho výkon měl být skvělý, Koudelka skočil jen 119 metrů.

Na základě výsledků v této zimě, která je jeho životní, by se spíše dalo čekat, že si pětadvacetiletý skokan z Lomnice nad Popelkou bude více věřit. "Já věřím, že budu skákat líp a líp, ale konkurenci nezastavím. Jak jsem se o tom bavil v půlce sezony, je možné, že udělám dva výborné skoky a budu desátý. Tak to holt je a já radši počítám s touhle variantou. Všechno je otevřené," konstatoval Koudelka.

Po závodu na malém můstku měl Koudelka v neděli úplně volno. Zůstal na hotelu a odpočíval. "Ležel jsem a koukal do notebooku. Tady se nic jiného dělat nedá. Šel bych se i někam projít, ale není kam," řekl skokan. V pondělí už absolvoval těžší trénink v posilovně. "Nebylo to ani o čince, ale hodně opakování, hodně sérií, proto jsem byl na úterním tréninku unavený, takový ospalý, ale závod je až ve čtvrtek, takže je dost času na regeneraci," řekl svěřenec rakouského kouče Richarda Schallerta.

Titul na předloňském šampionátu ve Val di Fiemme získal Polák Kamil Stoch a k favoritům patří i letos. Ambice na stupně vítězů si dělá dalších deset závodníků včetně Koudelky, dvaačtyřicetiletého Japonce Noriakiho Kasaie, Němce Severina Freunda, Rakušanů, Norů, Slovince Petera Prevce či Švýcara Simona Ammanna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články