Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Problém se sněhem řeší na olympiádě i Kraus

Vancouver - Čeští skikrosaři napodobili své kolegy snowboardcrossaře a krátce před startem olympijských her ve Vancouveru museli změnit místo své závěrečné přípravy. S ohledem na špatné sněhové podmínky v Cypress Mountain se zatím přesunuli do Whistleru, kde však nemají k dispozici závodní trať. Proto se snaží najít jinou lokalitu. "Měli jsme trénovat nedaleko Cypress Mountain, ale podmínky tam byly žalostné," uvedl Tomáš Kraus.

Ve Whistleru by měl společně se Zdeňkem Šafářem zůstat jen do pondělí. "Není tu trať se startovací bránou. Hledáme lokaci, kde se můžeme připravovat plnohodnotně," řekl několikanásobný mistr světa a jedna z medailových nadějí české výpravy. 

Trenér Vladimír Augusta přiznal, že jeho tým vše konzultuje i se snowboardcrossaři, kteří se z Cypress Mountain přesunuli do 450 kilometrů vzdáleného střediska Big White. "Potřebujeme trať, aby mohli kluci jezdit a skákat. Máme nějaké tipy, vybíráme," podotkl Augusta.



Kraus se snaží vše brát s nadhledem. "Bereme situaci, jaká je. Je to nepříjemné, na druhou stranu lyžuju už přes dvacet let. Vycházíme z toho, co je. Když to zmákneme při závodě, tak to bude dobrý," dodal Kraus.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články