Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pljuščenko při návratu na soutěžní led získal devátý ruský titul

Saransk (Rusko) - Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko se vítězně vrátil na soutěžní led. V Saransku se v prvním závodě od loňských olympijských her ve Vancouveru stal ve 29 letech podeváté ruským šampionem.

Jevgenij Pljuščenko
zdroj: AP

"Nebylo to lehké, dlouho jsem nezávodil a skoro jsem to zapomněl. A teprve před šesti měsíci jsme byl na operaci s kolenem," řekl Pljuščenko, jehož navíc v přípravě limitovala i říjnová zlomenina ruky, kterou dostal na měsíc do sádry. "Forma ještě není ideální, mám před sebou hodně práce. Ale bavilo mě to a jsem rád, že jsem ustál čtverného a trojitého axela," dodal olympijský vítěz z Turína 2006 a majitel stříbrných medailí z her v letech 2002 a 2010.

Pljuščenko vedl už po krátkém programu, spolu s volnou jízdou obdržel celkovou známku 259,67 a o 10,09 bodu porazil dosavadní domácí jedničku a bronzového medailistu z letošního mistrovství světa Artura Gačinského. Na MS by mu tento bodový zisk stačil na stříbro za Kanaďanem Patrickem Chanem, který v Moskvě stanovil světový rekord (280,98).

"V této formě bych ale samozřejmě nejel ani na mistrovství Evropy, protože nechci být pátý nebo šestý," řekl šestinásobný mistr Evropy. "Ale budu se připravovat, snad mě moje zdraví nijak nepříjemně nepřekvapí. Nic ale nechci plánovat, žiju dnešním dnem," doplnil Pljuščenko, jehož motivací je především olympiáda na domácím ledě v Soči v roce 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články