Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Oberstdorf se zelená, můstky přesto budou na Turné řádně připravené

Oberstdorf - Teplota vzduchu je přes deset stupňů Celsia, modrá obloha propouští sluneční paprsky, tráva v okolí se zelená, zbytky sněhu jsou pouze na vrcholcích nedalekého a skoro dvoukilometrového vrchu Schattenberg. Dopadový buben skokanského můstku v Oberstdorfu je ale bílý. Turné čtyř můstků na něm může v pondělí začít kvalifikací úvodního závodu tradičního prestižního seriálu.

Můstky v Oberstdorfu
zdroj: ČTK/DPA

I když se to zdá nepravděpodobné, organizátoři závodů skutečně nemají potíže se sněhem. Díky studenému počasí na konci listopadu ho dokázali vyrobit dostatek. Můstek začali připravovat den před Vánoci. "Máme na stadionu sto procent požadovaného množství sněhu a od středy ho natahujeme na můstek," řekl Peter Kruijer, předseda skokanského klubu v Oberstdorfu a šéf organizačního výboru.

Jeho týmu stačily dva dny, aby pomocí desítek děl nastříkali dostatečné množství sněhu. Většina zůstala na hromadě na stadionu, část byla skladována v chlazeném depu. "V těch chladných nocích jsme dokázali vyrobit dostatek sněhu na stadionu. Jeho pomocí pokryjeme 80 procent můstku, zbytek jsme přivezli ze zásob," doplnil Stefan Huber, generální ředitel pořadatelské firmy.

Konání závodů nemůže prý ohrozit ani počasí v následujících dnech, které má být abnormálně teplé. V pondělí má být přes den polojasno a až 12 stupňů, v úterý bude jen o dva stupně méně. "Máme ve skladišti ještě další sníh, který můžeme v případě potřeby přivézt," upozornil Huber. Podobná situace je i v dalších střediscích v Garmisch-Partenkirchenu, kde se bude závodit na Nový rok, v rakouském Innsbrucku (3. ledna) i v Bischofshofenu (6. ledna).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články