Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lyžař Bank se blýskl 12. místem v obřím slalomu SP v Alta Badii

Alta Badia (Itálie) - Lyžař Ondřej Bank obsadil 12. místo v obřím slalomu Světového poháru v italské Alta Badii a postaral se o nejlepší výsledek českých mužů v sezoně. Pro vítězství si dojel domácí Massimiliano Blardone před krajanem Davidem Simoncellim. Devětadvacetiletý Bank byl po prvním kole sedmnáctý a vydařenou jízdou ve druhém kole, které zvládl jako sedmý nejrychlejší, si ještě polepšil. V součtu ztratil na Blardoneho 2,91 sekundy a připsal si nejlepší umístění v obřím slalomu v kariéře.

"Mám z toho dobrý pocit, povedl se mi tu celý den. Je to příjemný výsledek, který mě asi posune do třicítky," pochvaloval si v rozhovoru pro Eurosport fakt, že bude v příštím obřím slalomu startovat mezi elitní třicítkou. Dnešní závod potvrdil, že se mu v Alta Badii daří. "Mám to tady rád, poprvé v kariéře jsem tady bodoval. Sníh je tu technický, tvrdý, svah prudký, dá se tu lyžovat. Není to boj," uvedl český lyžař po závodu v sedmnáctistupňovém mrazu. "Trochu mi to vadí kvůli dýchání, mám alergii na zimu, ale jinak ne," dodal Bank, jenž je přihlášen i do pondělního slalomu, i když si není jistý, zda ho kvůli problémům s rukou pojede.

Bank bodoval v třetím obřím slalomu sezony poté, co pět let v této disciplíně vycházel naprázdno. Jeho dvanácté místo je nejlepší český výsledek v obřím slalomu SP od roku 1980, kdy byl Bohumír Zeman osmý v Saalbachu.

Blardone, jenž vedl už po prvním kole, si dojel pro páté vítězství v SP s náskokem 43 setin před Simoncellim. Na třetí místo se dostal Francouz Cyprien Richard, jenž už ztratil více než sekundu a půl. Díky čtvrté pozici se dostal do čela průběžného pořadí SP Rakušan Benjamin Raich a vede o 12 bodů před Švýcarem Carlem Jankou. Ten byl dnes osmnáctý.

O šanci bojovat o body těsně přišel Kryštof Krýzl, jenž obsadil v prvním kole první nepostupové místo se ztrátou pouhých čtyř setin na třicátého. Třetí Čech Petr Záhrobský, jenž je specialistou na rychlostní disciplíny, byl osmačtyřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články