Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Loučící se Janda z kvalifikace do závodu ve Wisle neprošel, uspěl Koudelka a Hlava

Poslední vystoupení Jakuba Jandy v kariéře proběhne ve Wisle už v sobotním závodě družstev. "Skákající poslanec" a dvojnásobný medailista z mistrovství světa se nekvalifikoval do nedělního úvodního individuálního podniku Světového poháru. Uspěli naopak Roman Koudelka a Lukáš Hlava. Kvalifikaci vyhrál nejdelším skokem 129,5 m Rakušan Stefan Kraft.

Jakub Janda
zdroj: ČTK/PAP/ autor: Andrzej Grygiel

Vítěz Světového poháru a Turné čtyř můstků Janda končí sportovní kariéru kvůli tomu, že byl v říjnu zvolen do Poslanecké sněmovny. V posledních čtrnácti dnech se už seznamoval s prací poslance a před příjezdem do Polska trénoval naposledy o týden dříve v německém Klingenthalu.

V dnešní kvalifikaci skočil devětatřicetiletý Janda 106 metrů a obsadil 64. místo ze 72 startujících. "Je to náročné, těžké skloubit. Cítím se hrozně unaveně, ale co se dá dělat. Když jsem byl skákat před týdnem, vypadalo to líp, ale za poslední týden toho bylo tolik, že nohy nejdou. Byl jsem ve fitku, zkoušel jsem to, ale bohužel," řekl Janda.

O dvě příčky za ním skončil Vojtěch Štursa, jenž skočil 114 metrů, ale po dopadu se mu rozjely lyže a dvaadvacetiletý Čech upadl. Protože nemohl vstát, zavolal si pomoc a z dojezdového prostoru odkulhal s pomocí zdravotníků. Má poraněné koleno a v soutěži družstev ho nahradí narychlo povolaný Tomáš Vančura.

Z českého kvarteta předvedl podle očekávání nejlepší výkon Koudelka, jenž se díky 117 m bezpečně kvalifikoval jako jednatřicátý. Hlava (112,5 m) prošel do nedělního závodu ze 48. pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články