Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká ukázala v tureckém Kayseri soupeřkám záda

Kayseri (Turecko) - Ester Ledecká vyhrála v tureckém Kayseri závod SP snowboardistek v paralelním obřím slalomu. Ten byl generálkou na mistrovství světa. Ve finále závodu porazila o pouhé tři setiny sekundy Japonku Tomoku Takeučiovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká obhájila triumf z Kayseri

"Bylo krásné počasí, byl to nádherný a rychlý závod se šťastným koncem," uvedla Ledecká. "Alespoň jsme si něco nového vyzkoušeli, protože rozdělení do dvou dnů nás čeká ve finále SP ve Winterbergu a také prý na olympiádě. Takže vše špatné je k něčemu dobré," prohlásila o závodu, který musel být v sobotu odložen kvůli mlze.

Jednadvacetiletá Ledecká si dojela pro deváté vítězství v závodech SP v kariéře a pro třetí v této sezoně. V hodnocení paralelních disciplín se česká obhájkyně křišťálového glóbu dostala na druhé místo za Rusku Aljonu Zavarzinovou. Před závěrečným pohárovým závodem ve slalomu na ni ztrácí 80 bodů. V konečném pořadí obřího slalomu skončila Ledecká třetí. "Ve Winterbergu to bude skutečně velké finále. Nedá se spekulovat, kolik bodů mi bude stačit. Musím jet nejlépe, jak to půjde, a věřit, že to stačí. Budu bojovat až do konce," uvedla Ledecká.

Česká obojživelnice v Kayseri ve vyřazovacích jízdách postupně porazila Ladinu Jennyovou, ve čtvrtfinále další Švýcarku Patrizii Kummerovou a v semifinále Němku Ramonu Hofmeisterovou.

"Na prudké části sjezdovky jsem tušila, že má soupeřka asi tak půl brány náskok, a tak jsem se soustředila na ideální linii, abych mohla rozhodnout na rovnější části svahu. Ten se mi zdál v červené dráze rychlejší, i když samozřejmě až do cíle jsem netušila, jak to dopadlo. Periferně jsem druhou závodnici neviděla a ten rozdíl byl skutečně minimální," komentovala.

Výsledky: 1. Ledecká, 2. Takeučiová, 3. Hofmeisterová (Něm.).

Konečné pořadí obřího slalomu (po 6 závodech): 1. Zavarzinová (Rus.) 3900, 2. Kummerová (Švýc.) 3460, 3. Ledecká 2800.

Průběžné pořadí SP: 1. Zavarzinová 4140, 2. Ledecká 4060, 3. Kummerová 3840.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články