Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledecká se nejprve ztratila v mlze. Po výhře řešila, jak dostat glóbus do letadla

Kayseri (Turecko) – Letenka z Turecka bude pro Ester Ledeckou pořádně drahá. Česká snowboardistka si totiž bude muset zaplatit o zavazadlo navíc. Ze Světového závodu z Kayseri si kromě vítězství v paralelním obřím slalomu odváží i malý křišťálový glóbus za triumf v celé disciplíně. Dvacetiletá závodnice k němu navíc brzy může přidat i velký.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Ledecká odjížděla do Turecka s tím, že o celkový triumf v obřím slalomu ji může připravit jen nepříjemná shoda náhod. Před Ruskou Jekatěrinou Tuděgeševovou a Švýcarkou Patrizií Kummerovou měla už před závodem obrovský náskok a ten se nakonec ještě zvýšil.

Česká závodnice tak po převzetí malého křišťálového glóbu za triumf v disciplíně mohla začít řešit příjemné potíže, jak dostat prestižní cenu, kterou ve snowboardovém Světovém poháru před ní získala z Češek pouze Šárka Pančochová dostane zpátky domů.

"Je hodně velký. Vůbec nevím, jak mě s ním pustí do letadla. Dám si ho mezi ostatní trofeje v mé pohárové místnosti, která se už hezky zaplňuje," řekla závodnice liberecké Dukly.

Před závodem však česká závodnice musela řešit menší patálii. Během cesty na start kvůli silné mlze její skútr zabloudil a nabral menší zpozdění. "Ale naštěstí jsem na start dorazila včas. Potom jsme již jezdili podle předchozích stop," smála se.

Ledeckou tato situace nerozhodila. Naopak potvrdila skvělou formu a po prosincovém prvenství v italské Carezze a lednovém vítězství ve slovinské Rogle nenašla Ledecká přemožitele ani v Turecku. Celkově si připsala šestý pohárový triumf v kariéře a v šestém letošním závodu vybojovala čtvrté medailové umístění.

K velkému křišťálovému glóbu chybí minimum

Kvůli špatnému počasi ale moc nechybělo, aby se závod v Kayseri zrušil. "Závod byl celkově dost na hraně. Padal sníh, na sjezdovce ležela mlha, že bylo vidět jen k druhé brance. Diváci sotva viděli cíl," řekla Ledecká. "Chvíli to vypadalo, že se závod zruší, ale doufali jsme, že ne, když mi tak výborně vyšla kvalifikace. Nakonec se jelo a vyšlo mi to výborně," zhodnotila.

Dvacetiletá Češka má nyní na dosah i triumf v celkovém hodnocení paralelních disciplín. Před druhou Tuděgeševovou si vytvořila prakticky nedostižný náskok 930 bodů. Do konce seriálu zbývá pouze slalom v německém Winterbergu, který se pojede v neděli 6. března. Za vítězství v závodu je 1000 bodů.

"Nikdy není nic jistý. Mám radost, že jsem se opět přiblížila celkovému vítězství. Udělám maximum, abych si splnila svůj velký cíl a vyhrála velký křišťálový glóbus a zároveň prodala, co jsem poctivě natrénovala," dodala Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články