Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Koudelka je před Turné připraven, roli favorita odmítá

Oberstdorf (Německo) - Skokana na lyžích Romana Koudelku sice ještě občas na tréninku bolí hlava jako následek těžkého pádu před necelými třemi týdny v Harrachově, český reprezentant je však den před odjezdem na tradiční Turné čtyř můstků připravený obhájit pozici tuzemské jedničky a jednoho ze spolufavoritů miniseriálu. Sám však roli favorita odmítá, rád by skončil v první desítce.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sezonu má Koudelka zatím velice pestrou. Začal čtvrtým a pátým místem v Kuusamu, před domácími závody v Harrachově však upadl v tréninku a místo skákání si poležel dva dny v liberecké nemocnici. Během týdne se však dokázal neuvěřitelně oklepat a ve dvou závodech v Engelbergu se opět dostal do desítky. "Soupeři se docela divili," řekl Koudelka. "Můj stav je v pořádku tak na 99 procent, protože mě ještě občas při tréninku bolí hlava a cítím to, ale neomezuje mě to. Jsem připraven," ujistil Koudelka.

V této sezoně tak po nucené harrachovské pauze až nyní zažije poprvé roli, kterou nezná. Bude spolufavoritem. V minulých letech byl sice oporou českého týmu, ale do desítky se dostal jen jedinkrát na Nový rok v roce 2008, kdy byl na svém oblíbeném můstku v Garmisch-Partenkirchenu senzačně čtvrtý. "Rozhodně se nehodlám stresovat tím, že jsem v desítce. Kdybych v ní ale zůstal i po Turné, bylo by to super," přál si Koudelka v souvislosti s tím, že skokané z Top Ten nemusejí do kvalifikace.

Turné čtyř můstků představuje pro skokany na lyžích v této sezoně vrchol, neboť v závěru soutěžního roku už je "pouze" mistrovství světa v letech na lyžích. "Turné je pro mě víc než mistrovství světa v letech. Chci ukázat, že patřím do špičky, chci předvést dobrý výkon. Budu se soustředit na každý závod, celkové pořadí z toho už nějak spočítají," doplnil se smíchem.

Na oficiálních stránkách Turné je Koudelka veden mezi spolufavority, českého skokana to ale nechává klidným. Adepty na stupně vítězů vidí v jiných. "Být celkově do desítky, to by byla nádhera," zasnil se. "Špička je však tak úzká a silná, že každý závod může vyhrát někdo jiný. Netroufnu si říct, kdo by mohl vyhrát, ale Ammannovi do sbírky úspěchů chybí právě už jen Turné a on se umí připravit," jmenoval olympijského vítěze Simona Ammanna ze Švýcarska. "Já rozhodně favorit nejsem," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články