Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koudelka byl v Lillehammeru čtvrtý, do desítky se dostal i Janda

Lillehammer - Zatím nejlepší závod v sezoně mají za sebou čeští skokani na lyžích. Na Světovém poháru v Lillehammeru skončil Roman Koudelka čtvrtý a Jakub Janda byl devátý. Poprvé v kariéře vyhrál Nor Kenneth Gangnes.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP autor: Cornelius Poppe

Stejně jako v sobotu, kdy se kvůli větru povedlo odskákat jen jedno kolo, se závodilo na středním můstku. Koudelka vyhrál kvalifikaci a dobrou formu potvrdil i v závodu. Po prvním kole byl výkonem 96 metrů šestý, ve druhém předvedl nejdelší skok ze všech - 102,5 metru a polepšil si.

Roman Koudelka: "Jsem strašně rád, že se mi podařilo dvakrát skončit v desítce. V obou dnech bylo na to skončit na stupních, ale chce to pokoru. Já osobně věřím, že ještě přijde šance o stupně zabojovat."

Od stupňů vítězů ho dělily necelé tři body. Na páté místo odsunul o šest desetin bodu sobotního vítěze Němce Severina Freunda, který se udržel o bod v čele Světového poháru před Gangnesem.
 
Jandovi patřila devátá příčka už po prvním kole, v němž skočil 97 metrů

Ve druhém skoku sedmatřicetiletý český reprezentant metr přidal a pozici udržel. V první desítce skončil někdejší vítěz Světového poháru poprvé od loňského března. Bodoval také pětadvacátý Lukáš Hlava. Jan Matura vypadl už v kvalifikaci.
 
Šestadvacetiletý Gangnes v sobotu poprvé pronikl na stupně vítězů a dnes vystoupil na ten nejvyšší. Životní úspěch vybojoval před Slovincem Peterem Prevcem a krajanem Johannem Andrem Forfangem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články