Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koivuranta ve Vikersundu vyhrál, Churavý doběhl třináctý

Vikersund (Norsko) - Finský sdruženář Anssi Koivuranta vyhrál předposlední závod Světového poháru v norském Vikersundu a má na dosah celkový triumf. Bývalý juniorský mistr světa vede před nedělním finále o 99 bodů před domácím Magnusem Moanem, jenž dnes skončil třetí. Nejlepší český reprezentant Pavel Churavý neudržel šestou pozici ze skoku a doběhl třináctý.

Sdruženář Pavel Churavý
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Dvacetiletý Koivuranta využil svého tradičně kvalitního výkonu na můstku a na desetikilometrovou trať vyrazil jako první s náskokem 46 sekund před Rakušanem Christophem Bielerem. Šestý Churavý měl manko 61 vteřin, čtyřiadvacátý Moan ztrácel 1:45 minuty.

Koivuranta podle očekávání většinu svého náskoku v běhu ztratil, nicméně zvítězil o 6,5 sekundy před Američanem Billem Demongem. Moan zaostal o 13,2 sekundy a k zisku glóbu musí nedělní závod vyhrát a doufat, že jeho finský rival vyhoří a potřebné dva body nezíská.

Churavý nakonec dojel necelou minutu po Koivurantovi, na body dosáhl ještě 28. Miroslav Dvořák. Tomáš Slavík a Aleš Vodseďálek skončili mimo elitní třicítku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články