Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Každý koš pomůže Božence v boji se zákeřnou chorobou

Praha – Letos již podesáté pořádá Česká basketbalová federace společně s Českou televizí charitativní akci s názvem Každý koš pomáhá. Tentokráte by měla pomoci tříapůlleté Božence, která trpí spinální muskulární atrofií – tedy zatím nevyléčitelnou nemocí, při které člověku postupně ubývá svalová hmota. Akce proběhne od 4. do 28. března a účastní se jí nejen kluby, ale také fanoušci.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Sportovci pomáhají handicapovaným dětem

"Budeme se snažit vybrat peníze na přístroj, který by mohl pomoci u Boženky některé věci diagnostikovat a případně chorobu zastavit," uvedl sportovní redaktor ČT Jakub Bažant.

Princip přetrvává obdobný už od roku 2007. Dříve se pomoc handicapovaným střádala v jednom ligovém kole, v roce 2015 akce probíhala 16 dní a letos je ještě delší. Za každý domácí koš jde na pomoc 110 korun. "Nepřispívají jenom kluby, ale i diváci prostřednictvím svých dárcovských sms," zdůraznil Bažant. Cílovou částkou by mělo být 200 tisíc korun. "Není to určitě málo, ale věříme, že se to podaří i s pomocí Kooperativy (sponzora NBL)," dodal.

Diváci mohou posílat dárcovskou sms ve tvaru DMS POMOCKOSEM na telefonní číslo 87 777.

"Jsme rádi, že jsme se zapojili do světového trendu pomáhat sportem, protože sport má nejen bavit, ale má i povinnost i možnost vracet tímto způsobem něco společnosti," prohlásila kapitánka české basketbalové reprezentace Ilona Burgrová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články