Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Judisté se v Nymburku připravují na olympiádu

Nymburk - V Nymburku se v těchto dnech koná speciální předolympijské soustředění judistů. Do nymburského sportovního centra se sjelo na pět set judistů ze čtyřiceti zemí. Mezi účastníky je i česká olympijská naděje a bronzový medailista z posledního mistrovství světa Lukáš Krpálek. 

Krpálek s Rusem Khaibulaevem
zdroj: ČT24

Čtyři měsíce před hrami v Londýně je v Nymburku k vidění téměř kompletní světová judistická špička. Připravuje se zde například zlatý medailista z Atén Illias Illiadis nebo obhájce prvenství z Pekingu Elmur Mammadli.

Největším soupeřem Krpálka by mohl být v Londýně v kategorii do sta kilogramů úřadující mistr světa, Rus Tagir Khaibulaev, který do Nymburka také dorazil. Český judista si tak vyzkoušel, co by na Rusa mohlo platit. "Určitě by to bylo supr, kdyby to takhle šlo i v Londýně a kdybych ho nějak hodil hezky. Taky bude záležet, jestli s ním vůbec půjdu, ale když by jo, tak doufám, že to dopadne takhle," věří v úspěch Krpálek.

Málokdo to ví, ale největší současná hvězda českého juda se dostala k judu vlastně omylem. "Chtěl jsem jít na karate, a tak jsme tam nakonec šli a asi po měsíci jsme teprve zjistili, že to není karate, ale je to judo," přiznává se Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se připravuje v Nymburku
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články