Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Jednou ty, podruhé já. Moravec vyhrál stíhačku před Krčmářem

Ve sprintu se radoval Michal Krčmář před Ondřejem Moravcem. Ve stíhacím závodě si čeští biatlonisté své pozice vyměnili, a napsali tak zlatou a stříbrnou tečku za mistrovstvím světa v letním biatlonu.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Český biatlon přidal v závěrečném závodě další dvě medaile do sbírky. Moravec jel spolu s Krčmářem po první polovinu závodu neohroženě na čele. Po Krčmářově zaváhání na třetí střelbě se Moravec ve vedení osamostatnil a mohl si dovolit i jednu minelu na závěrečné položce. Krčmář v závěru ustál tlak soupeřů a dojel si pro stříbro. Třetí skončil Artěm Pryma.

"Rozhodili jsme si to tak, že první kolo odtáhl Michal, protože včera vyhrál. Bylo výhodné se střídat, neboť se ve sjezdu i na stadionu dá získat větší rychlost. Je to podobné jako v cyklistice. Ale v biatlonu se taktika dá domluvit, pokud se střílejí nuly. Což se nám v úvodních dvou položkách povedlo," řekl Moravec.

Pak musel Krčmář na dvě trestná kola, Moravec mu utekl a až v závěrečné položce minul jeden terč. "Ondra byl dnes na střelnici silnější. Já třetí položku neustál. Moc jsem o tom přemýšlel a měl strach. Před poslední střelbou jsem nechtěl skupinu tahat. Schoval jsem se za zády soupeřů, abych položku ustál. Celý víkend byl nádherný," poznamenal Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítková a Moravec vyhráli tituly ve stíhačce

Jak závod probíhal?

Krčmář vyrazil do závodu s minimálním, třídesetinovým náskokem před svým reprezentačním kolegou. Dvojice Krčmář-Moravec vedla společně až do třetí střelby, na níž mladší ze závodníků na rozdíl od svého zkušenějšího krajana chyboval a propadl se.

Moravec si poté mohl dovolit i jednu minelu na závěrečné položce, ani ona ho ale o vítězství připravit nemohla. Po stříbru ze sprintu i smíšené štafetě tak český biatlonista získal na šampionátu svou třetí medaili. 

A česká radost tím nekončila. Krčmář si seřídil mířidla, na závěrečné střelbě se nemýlil a odrazil tak ofenzivu soupeřů. Na stadion dorazil hned za Moravcem a také on mohl slavit další medailový úspěch. Oba biatlonisté si vyměnili své pozice ze sprintu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články