Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jaromír Blažek se vrací na Spartu v nové roli

Jihlava – Jaromír Blažek se po dvou a půl letech znovu vrátí na Letnou. Brankář, kterému na konci roku bude 42 let, už sice pravidelně nechytá, v Jihlavě si ale zvyká na novou roli trenéra brankářů. Jak vypadají tréninky šestinásobného ligového mistra? Ve studio fotbal extra ukázal, jak připravuje na zápas na Letné svého nástupce v jihlavské brance Jana Hanuše. Prozradil i plán, jak si v lize alespoň ještě jeden zápas zachytat.

"Zažil jsem spoustu trenérů brankářů nebo i těch normálních. Od každého si člověk vezme to, co si myslí, že je dobré. Všechno se to poukládá a z toho čerpám," řekl Blažek v rozhovoru pro Studio fotbal extra.

"Jsou věci, které člověk musí sledovat. Říká se tomu moderní trendy. Ono je to v podstatě stále to stejné, jen se ten každotýdenní dril snažím klukům zpříjemnit tím, že nedělám totéž dokola," popsal Blažek.

V rozhovoru se vrátil k odchodu z angažmá na Letné. "Tenkrát jsem skončil já, Tomáš Řepka i někteří lidi v managementu. Odešel snad i řidič autobusu," vzpomíná na odchod proti své vůli. Byl nalomený tak, že s fotbalem chtěl skončit úplně. Měl nabídku z Budějovic a náznaky přicházely i z Plzně. Nakonec zakotvil na Vysočině. "Měl jsem informace, že Jihlava chce do ligy postoupit a hlavně se v ní udržet," vysvětlil, proč se před dvěma roky rozhodl pro klub z Jihlavy.

Zdá se, že se tam našel. "Jak říkám, jaderný fyzik ze mě nebude. Dělám něco pětatřicet let, tak co jiného bych měl dělat než předat to, co umím těm mladším. Bývalý trenér brankářů pan Hanza přešel k mládeži. Já mám na starost gólmany áčka i kluky z béčka," objasnil. 

"Líbí se mí, jak je klidný, a baví mě ho sledovat na tréninku. Je obdivuhodné, co dokáže v tolika letech předvádět," sdílel nadšení jeho následovník Hanuš. Jeho mentor mu důvěřuje. "Zápasy v pohárech zvládl a dobře mě zastoupil i v lize, když jsem nemohl nastoupit. Bylo jasné, že jednou z něj jednička bude a mým úkolem je ho dobře na tuto roli připravit," uvědomuje si jeho učitel. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články