Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

GLOSA: Víc myslet a méně platit, to se vyplácí

Bílý kůň už přišel a zalehl nejen některé dvorky, ale i fotbalová hřiště. To je čas, kdy je v našich končinách lepší poslat fotbalovou elitu chvíli na dovolenou a pak s ní vyrazit do tepla nabrat energii na kratší druhou "polovinu" ligy.

Sport
zdroj: ČT4

Taky je to čas, kdy není od věci podívat se, co přinesla část první.

Předcházely jí bankovní operace v tuzemském fotbale nevídaných rozměrů. Červenobílé čínské manýry vyprovokovaly Daniela Křetínského a jeho rádce, aby také hledali posily v zahraničí a moc nešetřili.

Na hře Slavie se zdá, že má lepší poradce než Sparta, ale celkově se potvrdilo, že český Honza ke štěstí snadno přijde jen v pohádkách. V životě je to mnohem těžší. Svůj stín zkrátka nepřekročíš a to platí i pro pány Tvrdíka a Křetínského. Ze škodovky taky porsche neuděláš ani kdyby ses utunil k smrti.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus na téma videorozhodčí

Ono totiž i kdybyste sem přivedli Messiho a královsky ho zaplatili, myslíte, že by hrál jako z praku, aby se předvedl na Julisce nebo v Uherském Hradišti? Že by tak hrozně moc chtěl vyhrát v Česku titul? Určitě by chtěl, ale hrozně moc určitě ne.

A tak nějak je to nejspíš i u těch Altintopů, Dannyů, Benů Chaimů a Janků a..., kteří si sem přišli zahrát a udržovat stav svých kont. A kdyby se zadařilo, tak sláva! Když ne, tak co.

V Plzni už pochopili, že důležitý je poměr: cena - výkon. Spoléhají totiž víc na rozum než na našeptávače, kteří dokážou i zkušeného byznysmena přesvědčit, že jeho stromy rostou do nebe.

Vrátili se k tomu, co už jednou fungovalo. Staronový trenér Vrba namíchal ještě lepší fotbalový koktejl než při své první úspěšné štaci ve Viktorce. Na Barcelonu to sice stačit nebude, ale v lize, a to i té Evropské, už to zabralo. A slušně to vydělává a nejspíš ještě hodně vydělá. Tak to má být, tak je to správně. Všichni jsou spokojení, včetně diváků. A to nemyslím jen na fanoušky Plzně.

Léčba fotbalem se daří i v Olomouci a Liberci. Ovšem tady jde o z nouze ctnost. Kde peníze nejsou – je třeba víc myslet, než platit. A když vymyslíte trenéry Jílka s Trpišovským, určitě nic nezkazíte.

Český fotbal byl totiž vždycky víc o chytrosti než o síle a jak se zdá, zůstane to tak i dál. I když nejlepší by bylo, kdyby se spojilo obojí. K tomu jsou asi zase nejblíž v Plzni. Nebo se pletu, pane Nezmare?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články