Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Freund vyhrál jednokolový závod v Rusku. Matura doskočil sedmnáctý

Nižnij Tagil (Rusko) - Ruský podnik světového poháru byl zkrácen vinou větru jen na jedno kolo, nejsilnější ze startovního pole byl německý skokan Severin Freund. Ten o 2,4 bodu porazil Anderse Fannemela z Norska, třetí skončil Rakušan Stefan Kraft. Při neúčasti Romana Koudelky byl nejlepším z Čechů na 17. místě Jan Matura.

Vedle něj bodovali také Antonín Hájek a Jakub Janda, kteří se seřadili na 25. a 26. příčce. Stejně jako Matura absolvovali také druhý skok, protože jury finálové kolo zrušila až po dvaceti skokanech. Jako poslední se z můstku spustil Rakušan Andreas Kofler, kterého vítr sfoukl na 71 metrů. Pak bylo druhé kolo plné čekání na regulérní podmínky zrušeno.

Freund se tak radoval z desátého triumfu v kariéře, naopak Fannemel na sobotní premiérový triumf nenavázal a stejně jako v Lillehammeru skončil druhý. S přehledem však udržel vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Jen na třetí příčku kvůli vysokému odečtu za příznivý vítr stačil Kraftovi rekord můstku 138 metrů.

S větrnými poryvy se řada skokanů potýkala už v průběhu prvního kola. Těsně před Jandovým skokem hrůzostrašně upadl Polák Dawid Kubacki. Karambol však měl relativně pod kontrolou, takže se neuhodil do hlavy a prostor pod můstky opustil po svých. Vítr poškodil také několik skokanů z popředí průběžného hodnocení SP. Kvůli nepříznivým podmínkám nebodovali Slovinec Robert Kranjec a Fin Lauri Asikainen. Na body nedosáhl ani Lukáš Hlava, jenž obsadil 33. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články