Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Fotbal v České televizi se lehce mění a rozšiřuje

Praha - V sobotu má na obrazovkách ČT oficiální výkop tradiční seriál přenosů z tuzemské fotbalové Gambrinus ligy. Už v této úvodní větě je zašifrovaná jedna ze změn ve fotbalovém vysílání Redakce sportu. Místo nedělního večera se jeden z dvojice přímých přenosů z jednoho ligového kola přesouvá z mnoha důvodů na sobotní podvečer. Začátek sobotního pořadu Studio fotbal byl stanoven na 18:00 - samotný zápas se rozehraje v 18:15. To vše zapadá do nové filozofie programu ČT4, podle níž téměř všechny příslušné pořady nabízející přenosy z českých ligových soutěží (fotbal, hokej, basketbal, volejbal, florbal, futsal atd.) budou mít jednotný začátek v 18:00.

Pondělní přenosy z Gambrinus ligy zůstávají zakotvené na programu ČT2, jen se lehce posouvá úvodní hvizd televizního zápasu, a to na 17:30 - celý pořad pod hlavičkou Studia fotbal bude začínat v 17:00.

Ani v neděli neschází ve vysílacím schématu ČT pravidelný čas pro tuzemský ligový fotbal. Zhruba od 21:15 mohou fanoušci na "Čtyřce" sledovat reportážní průřez víkendovými duely konkrétního kola "zabalený" do Studia fotbal s podtitulem Dohráno v délce jednoho poločasu - tedy 45 minut.

Od nadcházející sezóny přichází Redakce sportu s jednou fotbalovou novinkou. Každý čtvrtek nabídne divákům půlhodinový pořad s názvem Studio fotbal EXTRA. V něm by se měli objevovat vždy dva hosté s rozdílnými názory, kteří spolu s moderátorem rozeberou aktuální témata, která "hýbou" fotbalovým národem. To vše doplní pozvánka na příští ligové kolo. "Extra" bude k fanouškům přicházet, až na malé výjimky, ve výborném čase se začátkem ve 20:00 a poprvé ve čtvrtek 30.července.

Jen pro úplnost doplňuji úvodní přenosy z 1. kola Gambrinus ligy v ročníku 2009/2010. V sobotu 25. července začínáme stylově - tedy z mistrovského stadiónu v Edenu soubojem Slavie s Mladou Boleslaví. V pondělí přidáváme sondu do tábora nováčka aneb duel Bohemians 1905 versus Brno.

Vzhledem k příjemným povinnostem hned pěti českých zástupců v předkolech evropských pohárů a z ní vyplývající termínové kolize nemůže ČT vcelku logicky zařadit z prvních šesti kol do vysílání vždy ty nejatraktivnější zápasy. Věříme, že to kluby, fanoušci i diváci ČT budou brát jako službu celému českému fotbalu a budou pro to mít pochopení...

Hlavní zprávy

Nejčtenější články