Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Velké Chuchle se poprvé sjede žokejská elita na Evropský pohár

Praha – Příští sobotu čeká pražské závodiště ve Velké Chuchli unikátní dostihové odpoledne. Poprvé v historii se na našem území uskuteční Evropský pohár žokejů za účasti 16 jezdců z 11 zemí. Podívejte se na oficiální web akce. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropský pohár žokejů poprvé v České republice

V sobotu 26. září bude na programu 5 rovinových dostihů s celkovou dotací čtyři miliony korun. Trenéři koní si budou moci vybrat z nabídky 16 evropských jezdců, mezi nimiž bude i vítěz více než 1400 dostihů Filip Minařík, působící dlouhodobě v Německu, a španělský šampion Václav Janáček.

"Všichni jsou natěšení. Škoda, že někteří z těch, kteří účast přislíbili na jaře, nemohli přijet. Prostě jim do toho vlezly závazky s majiteli, zranění nebo distanc. Ale bude to super," prohlásil pětinásobný šampion České republiky Janáček.

Chuchelské závodiště se na evropskou premiéru pečlivě připravuje, chystá se i na velký divácký zájem. "Očekáváme velmi vyrovnaný souboj. Nejvyšší šance však mají čeští žokejové," uvedl Janáček.

Do Prahy dorazí žokejové z Francie, Španělska, Švédska, britských ostrovů, ale také východní Evropy - například Francouzi Fabrice Veron a Theo Bachelot, Španěl José Luis Martínez, Brit Martin Dwyer, Slovák Jaroslav Línek nebo irská dvojice Martin Lane, Tadhg O'Shea.

"Kvalita některých zahraničních žokejů je určitě na vyšší úrovni. To může vyvážit kvalitu koně s horším jezdcem. Roli bude hrát i štěstí. Bude to zajímavé po všech stránkách," řekl organizátor závodů Václav Luka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články