Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Deblkanoisté byli kousek od titulu: Příště dokážeme, že to nebyl úlet

Praha – Osudná branka číslo 19 jim sebrala titul mistrů světa. Deblkanoisté Marek Šindler a Jonáš Kašpar mohli na víkendovém světovém šampionátu celkem brzy ve své kariéře vyrovnat jejich trenéra Ondřeje Štěpánka. Nezastavil je rozbouřený kanál nebo tréma, dokonce ani počasí, ale výrok rozhodčích. V rozhovoru Sportovních zpráv sdělovali talentovaní vodní slalomáři dojmy po návratu domů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Deblkanoisté hodnotí MS ve vodním slalomu

Deblkanoisté Jonáš Kašpar, Marek Šindler po skončení závodu figurovali na prvním místě, jenže záhy přišla padesátisekundová penalizace, a česká dvojice tak pod vedením mistra světa z roku 2006 Ondřeje Štěpánka obsadila 9. místo.

Atmosféra z mistrovství v nich stále je, s nekompromisním výrokem rozhodčích se stále vyrovnávají. "Podle rozhodčích jsme brankou prostě neprojeli. Viděli jsme záznam z kamery, podle kterého se rozhodovalo. Z naší kamery to vypadalo ještě hůře. Nevím, těžko říct," konstatoval Šindler.

Partner z lodě Kašpar zněl razantněji. "Náš názor byl, že jsme ji neminuli. Chodilo za námi téměř celé startovní pole bez rozdílu národnosti, že jsme vyhráli mistrovství světa a bylo nám ukřivděno. Zášť musíme přetavit v další motivaci a dokázat, že to nebyl úlet a na tu medaili máme," prohlásil Kašpar.

"Komise nezohlednila při stavění trati deblkanoe. Devatenáctá branka byla celou dobu svárem protestů a problémů. Souhlasím, že to byla nejlepší jízda sezony. Cítil jsem, že si uvědomují tlak na výsledky. Už se neschovávají za nás (jeho a Jaroslava Volfa). Jejich pojetí se mi na konci sezony líbilo. Škoda, že se to rozhoduje u stolu, ne v závodě samotném," posteskl si kouč Štěpánek.

Na novou roli na závodech s divokou vodou si ještě zvyká. "Jsem poradce, musím zohlednit, na co si věří. Před startem je to opravdu divné. Někdy sám pochybuji, jestli jsem jim řekl všechno," přiznal a dodal: "Končím jako trenér první rok. Kdyby byli kluci mistři světa, přál bych to jim i sobě. Nebudeme ale brečet. Trénujeme dál a příští rok jim to ukážeme," slíbil.

Sehranou dvojici čeká v blízké budoucnosti přijímač na Dukle. "Mám informace z rodiny, že fyzicky to extrémní překvapení nebude. Věřím, že se zadýcháme a při studiu zbyde čas na náš trénink," řekl Kašpar.


Deep Creek českým vodním slalomářům letos příliš nevoněl. Už první den šampionátu naznačil, že na očekávané české medailové žně nedojde. Do finále singlkanoistů nepostoupil ani obhájce titulu Vavřinec Hradilek ani další dvě české naděje Jiří Prskavec a Vít Přindiš.

V neolympijské disciplíně kanoistek sice o medaile usilovaly hned dvě české závodnice, ale vítězka světového poháru Kateřina Hošková skončila čtvrtá a teprve šestnáctiletá Martina Satková i přes počáteční zaváhání šestá.

Češi tak obstáli jen v neolympijských závodech hlídek. Kanoistky vyhrály, kanoisté a kajakáři byli druzí. Blízko k úspěchu pak byla druhý den šampionátu Štepánka Hilgertová. Šestačtyřicetiletá kajakářka po dojezdu figurovala na průběžné třetí pozici, jenže pod stupně vítězů jí nakonec odsunula suverénní Jessica Foxová. "Má můj obdiv. Neskutečné, co vydrží," uvedl Šindler. Štěpánka výkon Hilgertové k návratu nepřesvědčil. "Myslím, že jsme skončili včas a teď budeme koukat na ty mladší, jako jsou tady kluci," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články