Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další nabitý rok na ČT sport. Studia bude mít na hokejovém i biatlonovém MS

Praha – Uplynulý rok byl na ČT sport díky letním olympijským hrám, fotbalovému Euru či hokejovému mistrovství světa a Světovému poháru výjimečně nabitý. Také následujících dvanáct měsíců čeká na sportovní fanoušky spousta zážitků. Během únorového světového šampionátu v biatlonu bude mít ČT studio přímo na místě. Studio ke světovému šampionátu v hokeji pak odvysílá z dějiště turnaje dokonce posedmé v řadě, tentokráte z Paříže. V srpnu bude hlavní událostí atletický světový šampionát, který se letos i za účasti štábu České televize bude konat v Londýně.

Nejlepší fotografie roku 2016 ze světa sportu
zdroj: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Všechny největší sportovní akce Česká televize může nabídnout i v dalších letech. "V rámci dlouhodobých plánů máme tyto produkty nakoupené. V horizontu pěti šesti let můžeme diváky uklidnit, že tyto pořady u nás uvidí," řekl ve Sportovních zprávách výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Olympijské hry na jednom programu

Jen olympijské vysílání nebude tak bohaté. "Jako skupina Evropské vysílací unie, kam patří i Česká televize, jsme práva na olympijské hry ztratili. Loňský rok jsme strávili hodně času, abychom získali práva na olympiády v letech 2018 a 2020. To se nám podařilo. Už to ale bohužel nebude v takovém rozsahu, na jaký jsou naši diváci zvyklí. Nebude to 24 hodin denně na dvou programech. Bude to jeden program," upřesnil Ponikelský.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Ponikelský odhaluje, co vše uvidíte v roce 2017

Jedním z velkých taháků posledních sezon je biatlon. Na závody Světového poháru získala televizní práva Česká televize až do roku 2022. Operace z MS v Hochfilzenu bude obdobná jako například ta během šampionátu v ledním hokeji. "Je to asi osm hodin studií. Máme dohodu s biatlonovým svazem o podpoře," uvedl Ponikelský.

Široká zimní nabídka MS

Každý lichý rok je obdobím mistrovství světa v zimních sportech. Blíží se MS ve sjezdovém, klasickém, akrobatickém lyžování nebo snowboardingu. Všechny nabídne ČT sport. Kromě toho i závody SP v Kitzbühelu nebo ve Flachau, kde pojede Šárka Strachová. "V současné chvíli jednáme i o dalších Světových pohárech, které se týkají především snowboardu a naší úspěšné reprezentantky Ester Ledecké," doplnil Ponikelský.

Jiří Ponikelský:

"Jak se trh vyvine dále, těžko predikovat. Vznikají různé konkurenční kanály. Osobně si myslím, že Česká republika je malou zemí na tolik sportovních programů. Určitě uděláme všechno pro to, aby byl náš divák spokojen a tyhle produkty uviděl i v dalších letech."

Kromě již tradičně bohatého vysílání z hokejového šampionátu chystá ČT sport širší nabídku i pro MS v atletice. "Chtěli bychom vysílat z místa se studiem," nastínil výkonný ředitel ČT sport.

Extraligový optimismus

Diváci nepřijdou ani o domácí velké akce: ME ve veslování nebo MS v rychlostní kanoistice. Kromě vrcholných událostí se sportovní příznivci mohou těšit také na pravidelné živé přenosy z hokejové extraligy, fotbalové ligy a mnoho dalších soutěží. "Na jednu stranu je to podpora českého sportu, na druhou stranu je to divácký zájem," uvedl Ponikelský.

Co nás čeká ve sportovním roce 2017? (//sport/ostatni/346336-vice-nez-pestry-sport-2017-od-biatlonu-pres-atletiku-po-judo/)

Na hokejovou extraligu vlastní ČT práva do sezony 2017/2018. "V současné chvíli probíhají jednání. Myslím si, že diváci mohou být klidní a že extraligu uvidí i v budoucích letech na programu ČT sport," ujistil.

Duely z první hokejové ligy vysílá Česká televize namátkově. "Jsme v jednání s majiteli práv, kluby i generálním partnerem této soutěže a vymýšlíme cestu, jak dostat do vysílání více utkání z této soutěže," prozradil Ponikelský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články