Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Curleři se chtějí z MS znovu vracet s kladnou bilancí

Praha - Loni čeští curleři vylepšili na mistrovství světa sedmým místem historicky nejlepší výsledek a před nadcházejícím šampionátem pomýšlejí minimálně stejně vysoko. Tým okolo zkušeného skipa Jiřího Snítila by měl rád na konci turnaje v kanadském Halifaxu opět pozitivní bilanci zápasů. Přímé přenosy z utkání s Čínou a Norskem odvysílá ČT sport a náš web.

Skip Jiří Snítil (uprostřed), Jindřich Kitzberger a Marek Vydra (vpravo) na MS v Pekingu
zdroj: ČTK/AP autor: Ke Hao

Skip Snítil s Lukášem Klímou, Martinem Snítilem, Jindřichem Kitzbergerem a Samuelem Mokrišem odletěl do Kanady s předstihem a absolvoval soustředění v Monctonu. První zápas český výběr čeká v sobotu proti Švýcarsku.

Loni na MS v Pekingu měli Češi šest výher a pět porážek a kvůli horšímu vzájemnému zápasu s Čínou skončili sedmí. "Letos bychom toto skóre chtěli vyrovnat. Pak uvidíme, jaké z toho vyjde umístění. Pokud by se nám to podařilo vylepšit, tak se bavíme o play-off. A to by byla nádhera," řekl Jiří Snítil.

K favoritům patří domácí Kanada, tradičně Švédsko a obhájci titulu Norové, kteří před rokem získali titul znovu po 26 letech. Další týmy jsou vyrovnané. "Pak bude záležet na tom, jakou kdo bude mít formu. Nejdůležitější budou právě zápasy se všemi týmy mimo největší favority," řekl Snítil. "Uvidíme, kam se výkonnostně za poslední rok posunuly profesionální týmy Ruska a Číny."

Šampionát se opět hraje v Kanadě a Snítil se těší na plný stadion a skvělou atmosféru. "Která se nedá zažít asi nikde jinde. Lidi tady curlingu rozumí a chodí fandit," řekl. Zároveň měl také radost, že zápasy s Norskem a Čínou bude živě přenášet Česká televize. "To je z pohledu českého curlingu naprostá bomba," doplnil skip.

V základní části šampionátu se utká každý tým s každým a čtyři celky postoupí do play-off. První dva si zahrají o finále a poražený pak bude hrát o postup do boje o titul s vítězem zápasu třetího a čtvrtého mužstva po základní části. Finále se odehraje 5. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články