Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Cuche triumfem v Chamonix znovu posunul vlastní rekord

Chamonix - Švýcarský lyžař Didier Cuche týden po vítězství v obávaném sjezdu v Kitzbühelu vyhrál další závod Světového poháru. V Chamonix si připsal již šestnácté vítězství v kariéře a znovu posunul vlastní věkový rekord. V 36 letech a pěti měsících potvrdil pozici nejstaršího vítěze závodu SP. Ondřeji Bankovi znovu těsně unikly premiérové body ve sjezdu. V Chamonix obsadil 32. pozici, když za bodovanou třicítkou zaostal o 11 setin. Stejná příčka mu patřila minulý týden v Kitzbühelu, navíc na 33. místě skončil koncem listopadu v Lake Louise.

Švýcarský veterán si pochvaloval především pasáž se zatáčkou Rocher Blanc, kde na rozdíl od ostatních zvolil ideální stopu. "Tam jsem získal čtyři desetiny. Nikde jinde na trati už by se to najet nedalo," prohlásil Cuche. "Na Chamonix mám mimořádné vzpomínky. V roce 1997, kdy jsem se zotavoval po zlomenině nohy, jsme s bratrem vyšlapali nahoru po sjezdovce a pak sešli dolů lesem přes kameny a potoky. Tehdy nám to trvalo několik hodin, ale tohle je jednodušší cesta, jak se dostat dolů," usmíval se.

Za Cuchem si se ztrátou 67 setin dojel pro první stupně vítězů v kariéře jednadvacetiletý Ital Dominik Paris, třetí místo obsadil rakouský spolufavorit Klaus Kröll. Nedařilo se Chorvatovi Ivicu Kosteličovi, který byl osmadvacátý a jeho náskok v čele celkové klasifikace SP se mírně zmenšil. Před Cuchem vede o 405 bodů. "Ztrácel jsem po celé trati. Trochu mě to překvapilo, protože jsem neudělal velkou chybu. Možná byl problém v lyžích," uvedl Kostelič.

Závod musel být zhruba na půl hodiny přerušen po těžkém pádu Kanaďana Manuela Osborne-Paradise. Ten nezvládl svou jízdu ve stejném místě jako před dvěma dny v tréninku Rakušan Mario Scheiber. Také Osborne-Paradis musel být převezen vrtulníkem do nemocnice, po vyšetření lékaři oznámili, že má zlomenou lýtkovou kost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články