Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Český rekordman v letech na lyžích Hájek ukončil kariéru

Praha - Český rekordman v letech na lyžích Antonín Hájek ukončil kariéru. Osmadvacetiletému skokanovi se nepodařilo pro příští sezonu vybojovat místo v reprezentačním týmu pro závody Světového poháru. "Nepovedené výsledky v posledních závodech i přetrvávající zdravotní problémy, které mi v posledních měsících nedovolovaly plnohodnotně trénovat, mě po rozmýšlení dovedly k tomuto závěru," uvedl Hájek v tiskovém prohlášení.

Antonín Hájek
zdroj: ČTK/AP

Hájek platil za velký talent českého skoku. Ve Světovém poháru debutoval už v roce 2004, krátce před sedmnáctými narozeninami. Jeho slibně se rozvíjející kariéru zbrzdila v roce 2008 vážná autonehoda, kvůli níž přišel o celou následující sezonu.

Dokázal se však vrátit a v roce 2010 prožíval své nejlepší okamžiky. Ve dvou závodech Světového poháru obsadil čtvrté místo, což jsou jeho nejlepší výsledky v kariéře. Na olympijských hrách ve Vancouveru skončil sedmý na velkém můstku a v závěru sezony byl osmý na mistrovství světa v letech. V Planici tehdy v závěrečné sérii dolétl na 236 m, což je dosud platný český rekord.

Naposledy rodák z Frýdlantu skákal minulou neděli v závodě letní Grand Prix v Čajkovském, kde obsadil dvacátou pozici.

Zdroj
ČTK, skoky.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články