Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Březina startuje přípravu s novým koučem

Brno - Nejlepší český krasobruslař současnosti Michal Březina odcestoval do New Jersey, kde v tomto týdnu zahájí přípravu na příští sezonu pod vedením nového kouče Viktora Petrenka. Prvním cílem spolupráce s olympijským vítězem a mistrem světa bude poskládat nově krátký program. "Chystám v něm změny ve skocích i krokových variacích. Ale zatím podrobnosti nevím. Ještě totiž nevyšla nová pravidla, která změny dost ovlivní," řekl Březina.

Brněnský reprezentant se po sezoně rozešel s dosavadními kouči Petrem Starcem a Karlem Fajfrem a vyměnil tréninkovou základnu v německém Oberstdorfu za zámoří. Březina hledá nový impulz; po sezoně, v níž skončil čtvrtý na mistrovství Evropy a šestý na mistrovství světa, prohlásil, že se za poslední čtyři roky výkonnostně neposunul. Na MS neobhájil čtvrté místo z předchozích dvou let.

Ve volné jízdě Březina změny nechystá. "Je dost obtížná. Musím jen stabilizovat skoky a zvýšit jistotu," vysvětlil. "Nečekám ale v letní přípravě žádné převratné změny. Moje tréninky budou zřejmě podobné jako v předchozích letech," dodal Březina.

V New Jersey bude trávit zhruba dvě až tři hodiny denně na ledě a také se bude věnovat baletu, posilování. Do zámoří odletěl sám, teprve po příletu si bude hledat bydlení. "Dosud jsem se po ničem nedíval. Nechtěl bych bydlet sám, ale všechno vykrystalizuje až na místě," doplnil Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články