Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boulařka Sudová uhájila třetí místo ve světovém poháru

Megéve - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila šestá ve finále Světového poháru ve francouzském Megéve v paralelní jízdě v boulích a v celkovém pořadí udržela třetí místo. Poslední závod sezony vyhrála Kanaďanka Justine Dufourová-Lapointeová, americká suverénka Hannah Kearneyová skončila pátá.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Sudová si celkovým třetím místem ve SP dala dárek k sobotním třicátinám a zároveň splnila svůj cíl být na konci sezony v konečném pořadí na stupních vítězů. To se jí povedlo podruhé v kariéře, před čtyřmi lety byla celkově druhá. "Splnila jsem plán, za což jsem moc ráda, ale byl to boj. Sedí mi, když jezdím pod tlakem, ale stačilo nedělat chyby v Americe a Kanadě a bylo by to jednodušší," řekla Sudová. "Byly to nervy a teď už se těším na zasloužený odpočinek."

Před finále bojovala se Sudovou o celkové třetí místo Američanka Heather McPhieová, která na Češku ztrácela 28 bodů. Obě v paralelní jízdě vypadly ve čtvrtfinále, pak ještě Sudovou znejistila svým postupem starší sestra pozdější vítězky Chloé Dufourová-Lapointeová. "Najednou jsme se trošku báli, jestli mě nemůže předstihnout, když vyhraje.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Tak jsme to rychle propočítávali a nebyli si jistí," líčila Sudová. Kanaďanka ale skončila v závodu třetí, takže Sudová mohla slavit. A ani v případě výhry jmenované soupeřky by o třetí místo nepřišla, skončila by před Chloé Dufourovou-Lapointeovou o tři body.

V závodu Sudová nejprve porazila Američanku Brittany Lowereeovou a v boji o semifinále prohrála s Ruskou Jekatěrinou Stoljarovovou. "Jezdila tady výborně a já navíc udělala na trati chybu v technice, a proto vyhrála ona," řekla Sudová. Českou lyžařku potěšilo, že se mohla zcela spolehnout na levé koleno, předloni operované kvůli přetrženým vazům, a vydrželo zátěž celé sezony. "Bylo úplně v pohodě, neozývalo se, jedině když se měnilo počasí," řekla Sudová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články