Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

BLOG: V neděli uvidíme, jak se útočí na titul

Také se těšíte? Já teda moc. V neděli na sebe narazí dvě těžké váhy našeho fotbalu - spíš lehké jízdy. Viktoria chce potvrdit, že je rozjetá a moc pěkně jí to šlape. Slavia v Plzni zjistí, jestli na to už opravdu má, nebo bude muset počkat, až si její mančaft za čínské miliony ještě víc sedne. I když v každém případě mohou být v Edenu klidnější, než méně úspěšní nákupčí z Letné, kteří už nejspíš přemýšlejí, jak v zimě spustí výprodej a otázkou je jen, kolik na něm prodělají?

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik v objetí s Milanem Škodou ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ale zpátky do Plzně. Bude to svátek fotbalu. Po dlouhé době jsou tu mančafty, které hrají dopředu, jejich hráči si věří a dívat se na to, je radost. Kdo se bude radovat v neděli v osm večer, sice neví nikdo, ale věřím, že zábava to bude náramná.

V Evropské lize oba celky ve čtvrtek předvedly, že se předvést umějí. I když Slavia na silný Villarreal nakonec nestačila, do šancí se dostávala a až druhý gól v závěru zápasu jí defintivně potopil. Plzeň, která v pohárech není rozhodně tak suverénní jako v domácí lize, proti Luganu vystrčila drápy a předvedla sílu i sebevědomí. Konečně to vypadá, že z průvanu u otevřených dveří do Evropy už jen tak nenastydne.

Komu budu fandit? Nejspíš fotbalu. Ten by měl vyhrát určitě. Bude to jízda. Slavia nastřílela devatenáct gólů, Plzeň sedmadvacet. Formu mají, tak čekám přestřelku jako tehdy na Divokém západě u O. K. Corral - Wyat Earp by mohl být Michael Krmenčík a Doc Holliday zase Milan Škoda nebo Tomáš Necid (ani mi nevadí, že v tom případě by museli hrát spolu). Čekám jízdu jako v Premier League – hned po zisku míče dopředu. Svátek fotbalu pod heslem: Mám na to, tak vám to předvedu.

Jaké má Slavia šance v Plzni? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast

No jo, už jako bych to zase slyšel  začít se přece musí vždycky odzadu. Kam by český fotbal došel bez taktiky. Nejldůležitější je nedostat gól. A tak dále...

Jenže já věřím, že pánové Pavel Vrba a Jaroslav Šilhavý na obrany nezpomenou (také zatím oba týmy dostaly jen čtyři góly), ale zavelí do útoku, ať vyhraje lepší, a ne vychytralejší, protože jak káže Michal Horáček: Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.

Už slyším opatrníky, jak mudrují: To přece nejde, vždyť se hraje o titul! No, vždyť právě o to jde, proto se má hrát skutečný fotbal! V neděli uvidíme.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články