Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Blardone ovládl obří slalom v Alta Badii, Bank nebodoval

Alta Badia (Itálie) – Obří slalom sjezdařů v Alta Badii vyhrál už potřetí v kariéře domácí Ital Massimiliano Blardone. K celkově šestému prvenství v kariéře se propracoval z šestého místa po prvním kole. Vítěz první jízdy a největší favorit Američan Ted Ligety v druhém kole zaváhal a skončil až pod stupni vítězů. Ondřej Bank po dlouhém výpadku v tréninku opět nebodoval. 

Massimiliano Blardone
zdroj: EPA

Blardone vyhrál obří slalom v Alta Badii poprvé už v roce 2005 a znovu před dvěma lety. Od té doby čekal na další vítězství ve světovém poháru. Do druhého kola vstupoval se ztrátou sekundy a 11 setin na vedoucího mistra světa Ligetyho, jenž byl v dosavadních třech obřích slalomech v sezoně dvakrát první a jednou druhý.

Bank měl na Alta Badii příjemné vzpomínky. Loni tam zajel nejlepší obří slalom v kariéře. Páté místo z Alta Badie je jeho druhým nejlepším výsledkem ve světovém poháru po bronzu ze superkombinace v Beaver Creeku v roce 2007. O rok dříve v Itálii skončil dvanáctý. Dnes ale neměl nárok na body, do druhého kola se nekvalifikoval o více než sekundu a půl a obsadil 47. místo. Druhý český reprezentant Adam Zika jízdu nedokončil.

Ligety si udržel vedení v hodnocení disciplíny. Žlutý trikot pro lídra celého SP nadále patří norskému univerzálovi Akselu Lundovi Svindalovi, jenž stejně jako Ligety medailové pozice po prvním kole neudržel a byl až šestý. S Blardonem si vychutnali stupně vítězů Rakušané Hannes Reichelt a Philipp Schörghofer. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články