Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Björndalen přerušil sérii Svendsenových vítězství

Östersund (Švédsko) – Emil Hegle Svendsen z Norska už nemá patent na vítězství v závodech letošního světového poháru biatlonistů. Po vítězství v obou předchozích závodech nestačil ve stíhacím závodě ve švédském Östersundu na slavného krajana Ole Einara Björndalena, který ovládl už 93. závod světového poháru ve své kariéře. V závodu žen se v Östersundu dostala do cíle v nejkratším čase finská biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová.

Björndalen měl na dosah vítězství už v sobotním sprintu, ale v poslední zatáčce upadl a o prvenství přišel. Tentokrát mu k výsledku pomohla přesná střelba, na čtvrtém stanovišti i díky Svendsenovým chybám získal dvacetisekundový náskok, který už udržel. Svendsen běžel oproti Björndalenovi jeden trestný okruh navíc a v cíli byl druhý. Na třetí příčce skončil Slovinec Jakov Fak. V průběžném pořadí světového poháru nadále vede Svendsen s šestibodovým náskokem na Björndalena.

Český biatlonista Michal Šlesingr po nepovedeném sprintu odstartoval se ztrátou jedné minuty a 53 vteřin jako devětadvacátý, nakonec se ale dokázal posunout na 14. místo. Další reprezentanti na body nedosáhli. Tomáš Holubec dojel na 41. místě, když na elitní čtyřicítku mu scházely čtyři vteřiny, a Jaroslav Soukup obsadil 56. příčku.

Kaisa Mäkäräinenová v ženském závodě si po vítězství v pátečním sprintu připsala po závodě prostém střeleckých chyb druhý triumf v kariéře i sezoně a posunula se do čela průběžného pořadí. Do cíle doběhla s náskokem minuty a 25,3 sekundy před Němkou Miriam Gössnerovou, která musela na tři trestné okruhy. Třetí místo obsadila domácí Helena Ekholmová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články