Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonisté skončili v poslední štafetě před OH desátí

Ruhpolding (Německo) - Štafeta biatlonistů skončila v dnešním závodě Světového poháru v Ruhpoldingu desátá. Z vítězství se v generálce týmové soutěže na olympiádu ve Vancouveru radovali poprvé v sezoně Rusové před Nory a Rakušany. České kvarteto ve složení Michal Šlesingr, Jaroslav Dostál, Zdeněk Vítek a Ondřej Moravec dlouho atakovalo vyšší příčky a mělo velkou naději na vylepšení dosavadního maxima této sezony, kterým je sedmé místo z Hochfilzenu. Šlesingr předal s minimální ztrátou osmý, Soukup dokonce doběhl na stadion v závěsu za Švédem šestý.

První komplikace přišly při Vítkově střelbě vestoje, kdy musel zkušený český biatlonista třikrát dobíjet, stejně dopadl i Moravec vleže. Ztráta na čelo tak narostla na pět minut, elitní desítku však český finišman s přehledem udržel.



Excelentní výkon předvedli Rusové, z nichž Ivan Čerezov, Anton Šipulin ani Maxim Čudov nemuseli použít žádné náhradní náboje. Poslední člen a lídr SP Jevgenij Usťugov sice dvakrát dobíjel, ale do cíle si přesto dovezl pohodlný náskok půl minuty před Norem Emilem Heglem Svendsenem. Ten v boji o bronz setřásl Rakušana Dominika Landertingera na poslední střelbě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články