Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bankovi chyběla k bodům v Beaver Creeku setina, superobří slalom vyhrál Reichelt

Beaver Creek Druhý superobří slalom sezony vyhrál v Beaver Creeku rakouský lyžař Hannes Reichelt a připsal si pátý triumf v této disciplíně v kariéře. O 52 setin porazil jasně vedoucího muže Světového poháru Nora Kjetila Jansruda, vítěze dosavadních dvou sjezdů a úvodního super-G v Lake Louise. Třetí místo obsadil Francouz Alexis Pinturault, který byl pomalejší o další desetinu.

Hannes Reichelt
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Český lyžař Ondřej Bank po dvaadvacátém místě v pátečním sjezdu dnes zaostal za vítězem o 2,32 sekundy, což mu druhé body v sezoně nevyneslo. Dlouho figuroval na třicátém místě, z něhož ho nakonec vyřadil Rus Alexander Glebov, jenž startoval s číslem 55. Bank, který vyjel na trať se šestačtyřicítkou, tak nezopakoval dosud jediné bodované třicáté místo ze stejného závodu z prosince roku 2010. K bodu mu chyběla pouhá setina.

Náročný závod nedokončilo několik favoritů, včetně Kanaďana Manuela Osborneho-Paradiseho či Švýcara Patricka Künga, vítěze závodu z roku 2013.

"Bylo to vážně dost na hraně. Při každém skoku jsem si myslel: tak teď už jsem venku. Ale tak se jezdí super-G," prohlásil Reichelt, jenž nastoupil teprve k pátému závodu po operaci páteře, kvůli níž letos v únoru zmeškal i start na olympijských hrách v Soči. Celkem se v SP radoval z vítězství už poosmé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články