Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bank bodoval ve slalomu ve Wengenu na 25. místě

Wengen - Po dvou nepovedených slalomech se lyžař Ondřej Bank opět prosadil v této disciplíně ve Světovém poháru na bodované pozice, ve Wengenu dnes obsadil 25. místo. Na vítězného Chorvata Ivicu Kosteliče ztratil 3,21 sekundy. Vedoucí muž seriálu Kostelić potvrdil skvělou formu. Ve švýcarském středisku ovládl už páteční kombinaci, předtím vyhrál také slalom v Adelbodenu a městský závod v Mnichově na začátku roku.

Tentokrát mu pomohlo zaváhání Rakušana Marcela Hirschera, který byl nejrychlejší v prvním kole. V druhé jízdě na rozměklé trati po chybě ztratil rychlost a za Kosteličem zaostal téměř o sekundu. Vybojoval alespoň druhou příčku, když třetího Jeana-Baptista Grange z Francie porazil jen o šest setin sekundy.

V druhém kole zajel Hirscher až 26. čas a prohrál i s Bankem, který předvedl patnáctý nejlepší výkon. Přesto si oproti prvnímu kolu v pořadí polepšil pouze o jednu příčku.

Postup do druhého kola těsně unikl Filipu Trejbalovi, který startoval s číslem 46 a statečně bojoval se stále horšími podmínkami na trati. Bývalý juniorský mistr světa skončil dvaatřicátý a od účasti v druhém kole ho dělilo jedenáct setin sekundy. Kryštof Krýzl svou jízdu nedokončil.

Kostelić si upevnil vedení v pořadí SP i hodnocení slalomu (353 bodů), v němž se opět o něco vzdálil druhému Hirscherovi (276). Celkově vede před Norem Akselem Lundem Svindalem už o 215 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články