Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Taneční skupina roku

Ani v Ruce. České kvarteto mezi nejlepší neprošlo, slaví Norové

Ani druhý týmový závod českým skokanům nevyšel. Ve finské Ruce nepostoupilo kvarteto ve složení Viktor Polášek, Tomáš Vančura, Vojtěch Štursa a Roman Koudelka do druhého kola. Nejlepším pokusem se předvedl Roman Koudelka (114,5 m). Češi skončili jedenáctí. Zvítězil norský tým, který vyhrál i úvodní závod na můstku Adama Malysze ve Wisle.

Radost norských skokanů
zdroj: ČTK/AP autor: Alik Keplicz

Formu českých skokanů naznačila už páteční kvalifikace do individuálního závodu. Mezi padesátku nejlepších se v ní vešli pouze Štursa (21.) s Poláškem (43.), naopak Vančura (54.) a Koudelka (58.) se v prvním kole závodu ve finské Ruce neobjeví.

Naději pro závod týmů dalo zkušební kolo, v němž Polášek zvládl 115,5 a Koudelka dokonce 123,5 metru. Jejich ostré pokusy už však vypadaly o poznání jinak. První ze jmenovaných za svým pokusem zaostal o téměř celých dvacet metrů, zhoršil se i Koudelka (114,5 m) a ani zbývající dva členové týmu nezářili. Štursa skočil 104,5, Vančura 99,5 metru. 

Skvěle se podobně jako před týdnem ve Wisle předvedli Norové. Robert Johansson, Anders Fannemel, Johann Andre Forfang i Daniel Andre Tande překonali hranici 140 metrů a suverénně zvítězili před německou čtveřicí. Po posledním skoku je dělilo 68 bodů, na pódium je doprovodili Japonci.

"Pro nás to byla znovu fantazie. Výborně jsme odstartovali a ve druhém si to už užívali. Byly to skvělé skoky. Hodně tvrdě jsme v létě pracovali a nyní se nám to vyplácí. Doufám, že takové výkony dokážeme zopakovat," líčil pod můstkem Johansson.

Taku Takeuči
zdroj: ČTK/AP autor: Martti Kainulainen

Kraft překonal rekord můstku

Čtvrtí skončili Rakušané, kterým k lepšímu výsledku nepomohl ani rekord můstku, který skočil Stefan Kraft (147,5 m). O půl metru svým pokusem překonal výkon Gregora Schlierenzauera, který v současnosti jen trénuje a do závodů by se zřejmě měl vrátit až na Turné čtyř můstků.

Závod nevyšel Polákům, kteří skončili sedmí. Úvodní muž jejich čtveřice Pjotr Žyla totiž nebyl v prvním kole ke svému skoku připuštěn, neboť jej rozhodčí diskvalifikovali kvůli kombinéze. I bez Žylova příspěvku ale mezi nejlepší proklouzli a nakonec ještě poskočili na šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Norští skokané hladce zvítězili i v Ruce

SP ve skocích na lyžích v Ruce (Finsko) - družstva:

1. Norsko (Johansson, Fannemel, Tande, Forfang) 1184,2 b., 2. Německo (Eisenbichler, Paschke, Wellinger, Freitag) 1116,9, 3. Japonsko (Takeuči, R. Kobajaši, Kasai, D. Kobajaši) 1108,2, 4. Rakousko 1095,4, 5. Slovinsko 1009,2, 6. Polsko 985,5, ...11. ČR (Polášek, Vančura, Štursa, Koudelka) 322,9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články