Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Akrobatická skokanka Konopová do finále nepostoupila

Vancouver - Česká akrobatická skokanka na lyžích Martina Konopová se do dvanáctičlenného finále olympijského závodu ve Vancouveru neprobojovala. V dnešní kvalifikaci obsadila při své premiéře pod pěti kruhy 21. místo, k postupu jí scházelo téměř padesát bodů. Pro Konopovou byla kvalifikace prvním závodem v sezoně. Kvůli vleklým sporům v úseku akrobatických disciplín pouze trénovala na můstcích s dopadem do vody a na hry do Vancouveru se dostala až díky dodatečné nominaci. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

Konopová vsadila na jistotu a předvedla skoky s nižší obtížností než většina z dvaadvaceti soupeřek. Přesto české reprezentantce ani v jednom ze dvou pokusů nevyšel dopad, podruhé dokonce zavadila zády o zem a po výrazných bodových srážkách mohla těžko pomýšlet na elitní dvanáctku. Porazit dokázala jen dvě akrobatky.



Do finále překvapivě nepostoupila ani obhájkyně zlata z Turína Švýcarka Evelyne Leuová, která upadla při druhém skoku. Kvalifikaci vyhrála Běloruska Alla Cuperová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články