Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

243 km/h. Jsem unavený jako po Jizerské padesátce, říká Čermák

Vars (Francie) ‒ Český rychlostní rekord v lyžování má novou hodnotu. Radek Čermák zlepšil ve francouzském Vars vlastní výkon, když dosáhl rychlosti 243,570 km/h. Jeho velkým cílem ale zůstává překonání rychlosti 250 km/h.

Radek Čermák
zdroj: Facebook.com/raketa.cermak

Vítězem Speed Masters se stal Francouz Bastien Montes, který jediný překonal hranici 250 km/h. V semifinále zajel přesně 250 km/h a ve finále se řítil rychlostí 251,397 km/h, ale za loňským světovým rekordem Itala Ivana Origoneho zaostal o více než tři kilometry. Ženám vládla Italka Valentina Greggiová (240,964 km/h).

Čermák dosáhl nejrychlejší jízdy už v semifinále. Ještě měl šanci se zlepšit ve finále, ale byl o trochu pomalejší ‒ 243,243 km/h. "Obě jízdy byly nad 243 km/h, obě jsou mé nej v životě, za což jsem rád. Je to patnáct sekund dolů, ale jsem unavený jak po Jizerské 50," napsal Čermák. Letos chtěl překonat rychlost 245 km/h. "Ale trať na rekord neměla. Par dní zpět napadl čerstvý sníh a nový moc nejede," uvedl.

Před Vars skončil osmý na mistrovství světa. "Rychlost je pro mě droga. Chci jet dvě stě padesát. Je asi šest kluků nad tou hranicí a já chci k nim," řekl před sezonou.

Nejrychlejším českým lyžařem je Čermák od roku 2013, kdy po jednadvaceti letech překonal výkon Petra Kakeše z Albertville 1992. V současnosti je Čermák i světovým rekordmanem na speciálně upravených běžeckých lyžích (156 km/h).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články