Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vysočině dochází dech, z Ostravy si odvezla debakl 0:49. Lions si zajistili play-off

Ostrava rozdrtila v dohrávce 1. kola Paddock ligy amerického fotbalu Vysočinu 49:0. Steelers přímý souboj o první místo ve skupině Východ naprosto ovládli a oplatili nováčkovi nečekanou prohru ze začátku sezony. Gladiators po skvělém začátku prohráli potřetí za sebou a čeká je ještě těžký boj o postup do play-off. Jistotu už naopak mají pražští Lions, vedoucí celek skupiny Západ porazil Plzeň jasně 58:8 a pokračuje sezonou bez zaváhání.

Utkání Ostrava Steelers - Vysočina Gladiators
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová

Gladiators přijeli do Ostravy s vědomím, že favorita už dokázali jednou porazit. V prvním vzájemném zápase ale chyběl Steelers hrající trenér Garrett Griffeth a i kvůli jeho absenci inkasovala jinak kvalitní obrana Ostravanů 53 bodů.

Odveta ale měla naprosto rozdílný průběh. Griffeth pomohl svému týmu vymazat útok soupeře. Gladiators, kteří vévodí ofenzivním statistikám, se nedokázali bodově prosadit a poprvé v letošní sezoně si nepřipsali ani bod.

Naopak útok Steelers pod vedením nového quarterbacka Douglase Webstera znovu ukázal, že umí být velmi produktivní. Hlavním tahounem domácích ale byl zejména v prvním poločase receiver Jiří Šimečka, který si připsal tři zachycené přihrávky pro touchdown, proměnil všechny čtyři konverze a dva field goaly, celkem tedy sám zaznamenal 27 bodů.

"Pro mě určitě super, pro tým to byla důležitá výhra," hodnotil po zápase Šimečka. "Měl jsem štěstí, myslím si, že to bylo dost týmové," dodal ke svému bodovému přídělu.

Ještě do poločasu navýšil vedení Steelers na 27:0 Dominik Dvorský a po přestávce domácí přidali ještě tři touchdowny. "Skvělé týmové vítězství," radoval se po zápase Griffeth. "Konečně máme správného hráče na quarterbackovi. Webster hraje výborně, to samé platí o ofenzivní lajně, receiverech i running becích," pochválil Griffeth celý útok.

Gladiators si připsali třetí porážku v řadě, stále však mají postup do semifinále ve svých rukou. "Máme tři náročné zápasy za sebou a teď nás čekají důležité zápasy," uvedl hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Lions nedali oslabeným Patriots šanci

Pražský tým naplňuje roli favorita letošního ročníku, zato Patriots se potýkají s marodkou na klíčových postech. Do zápasu nezasáhl americký quarterback Ryan Pahos, pro kterého sezona skončila, a Plzeňané se museli obejít i bez univerzála Anthonyho Ratliffa.

Lions oslabeného soupeře nešetřili. V první čtvrtině nasázeli 23 bodů a postupně navyšovali skóre až na 58:0. Čestný touchdown si Patriots připsali až v samotném závěru. "Zápas dopadl tak, jak jsme si zasloužili. Tým vstoupil do hry s hlavou dolů. Psychika byla na nule," hodnotil vysokou prohru trenér Patriots Libor Kurfirst.

Pražané mají po sedmi zápasech stále stoprocentní bilanci a jako první tým si definitivně zajistili postup do play-off. Nyní je ale čeká dvojzápas s Pardubicemi, které ještě teoreticky mohou ohrozit jejich vedoucí pozici ve skupině Západ.

Výsledky dohrávek ligy amerického fotbalu:

1. kolo: Ostrava Steelers - Vysočina Gladiators 49:0

7. kolo: Prague Lions - Pilsen Patriots 58:8

Skupina Západ: 1. Prague Lions (7 vítězství – 0 porážek), 2. Pardubice Stallions (4-3), 3. Ústí nad Labem Blades (2-5), 4. Pilsen Patriots (2-5)

Skupina Východ: 1. Ostrava Steelers (5-2), 2. Vysočina Gladiators (4-3), 3. Brno Sígrs (4-3), 4. Brno Alligators (0-7)

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články