Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Steelers závěrečný risk proti Vysočině nevyšel, zápas neporažených ovládli Lions

Dramatickou koncovku přinesl zápas 5. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu mezi Vysočinou Gladiators a Ostravou Steelers. Domácí Gladiators nakonec uhájili jednobodovou výhru 24:23, když v závěru Ostravanům nevyšel pokus o dvoubodovou konverzi. Prague Lions v zápase neporažených nedali Přerovu šanci a vyhráli 52:6. Slovenské derby před téměř 750 diváky vyhrála Bratislava a Brno Sígrs oslavili první výhru v sezoně.

Gladiators se museli opět obejít bez zraněného running backa Jana Dunovského a na marodku se přidala i hvězda posledních zápasů Vojtěch Mašita.

Útok Gladiators se dokázal posouvat s míčem především po zemi, což v polovině první čtvrtiny potvrdil 2yardovým touchdownem quarterback Jan Dundáček.

Dundáčkovi se proti Steelers nedařilo prosadit vzduchem tolik jako v předchozích zápasech. Svou produktivitu ale nahradil jinak, v zápase si připsal 167 běhových yardů a 2 touchdowny.

Steelers dokázali v prvním poločase dvakrát vyrovnat skóre a na začátku poslední části hry vedli dokonce 17:14. Navíc domácí přišli o další ofenzivní oporu, receiver David Calta narazil do banneru za hřištěm a ze zápasu odstoupil.

Zodpovědnost na sebe vzal Dundáček, který 20yardovým během vrátil domácím vedení, které o 4 minuty později ještě navýšil Petr Kodým field goalem na 24:17.

Steelers se na míč dostali dvě a půl minuty před koncem zápasu. Quarterback Jones opět posouval míč především přes Jana Vysloužila a dalšího zkušeného receivera Jiřího Šimečku.

Minutu před koncem našel Jones v pravém rohu endzóny přesným passem Vysloužila, který tak snížil na 23:24.

Trenéři Steelers se rozhodli zariskovat a potvrdit touchdown akcí za 2 body místo tradičního kopu za bod. Gladiators přihrávku na Šimečku ubránili a Gladiators tak uhájili vedení 24:23.

"Měli jsme tři týdny se na tento zápas připravit. Nakonec to jen těsně nevyšlo. Na konci jsme se rozhodli zariskovat a nejít po remíze, ale nepodařilo se. Doufám, že se s nimi potkáme znovu v play-off," okomentoval prohru hlavní trenér Steelers Gabriel Martinez.

Prague Lions proměnili zápas dvou neporažených týmů v jednoznačnou záležitost. Na hřišti Přerova otevřel skóre hned po minutě a půl quarterback Shazzon Mumphrey a do poločasu Lions navýšili skóre na 37:0.

Útok Mammoths se dokázal bodově prosadit až za stavu 0:44 a nevydařený zápas domácích korunovala přihrávka quarterbacka Mammoths přímo do rukou obránce Charuna Jachjajeva, který přesprintoval celé hřiště pro pick-six.

Bratislava a Nitra se poprvé střetly v rámci české Snapbacks ligy. Domácí Monarchs si rozhodující náskok vybudovali ve třetí čtvrtině. Za stavu 15:14 v úvodu třetí čtvrtiny dlouhou přihrávkou Pavloviče na Januschkeho navýšili vedení na sedm bodů a další touchdown přidali o pár minut později. Ze dvou yardů se do endzóny dostal running back Matthew Firment.

Ve vyrovnaném utkání dvou nejslabších týmů soutěže rozhodl o výhře domácích Brno Sígrs nad Ústím nad Labem Blades quarterback Shon Belton. Ten nejprve za stavu 14:16 9yardovým během převrátil vedení na stranu svého týmu a dvě a půl minuty před koncem zápasu přidal klíčovou asistenci u touchdownu Pavla Ševečka. Sígrs si připsali první výhru v sezoně, Blades jsou v tabulce poslední s bilancí 0-5.

Výsledky 5. kola ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators - Ostrava Steelers 24:23, Přerov Mammoths - Prague Lions 6:52, Bratislava Monarchs - Nitra Knights 28:14, Brno Sígrs - Ústí nad Labem Blades 26:16.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články