Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Saints zvládli drama s Washingtonem, Chiefs vyhořeli proti Giants

Dva velmi zajímavé příběhy, ve kterých hrálo svou roli prodloužení, nabídl 11. hrací týden NFL. New Orleans bylo velmi blízko konci své vítězné série, když tři minuty před koncem prohrávalo v domácím dramatu s Washingtonem o 15 bodů, nakonec ale dokázalo zásluhou field goalu Wila Lutze zvítězit 34:31 v nastaveném čase. Naopak Kansas City Chiefs si v prodloužení "vyžrali" nepovedený zápas s New York Giants až do dna a prohra 9:12 výrazně pošramotila jejich sebevědomí.

Alvin Kamara uniká obraně Washingtonu
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

Kirk Cousins odehrál v Louisiana Superdome skvělý zápas, naházel 322 yardů a přihrál na tři touchdowny včetně spektakulárního 40yardového passu na Ryana Granta při blitzu Saints. Jenže to bylo znovu málo, Washington podruhé za sebou prohrál zápas, ve kterém skóroval 30 a více bodů.

Na druhé straně Drew Brees ukázal v závěru základní hrací doby, proč je považován za jednoho z nejlepších pocket passerů v soutěži. Ve dvou drivech zkompletoval všech jedenáct přihrávek včetně dvou touchdownů pro Joshe Hilla a Alvina Kamaru, který následně proměnil i dvoubodovou konverzi. V prodloužení nezastavitelný tank Mark Ingram uběhl na dva pokusy 51 yardů a připravil snadnou pozici pro kopáče Lutze.

Saints natáhli šňůru vítězství na osm a na první příčce NFC South mají o jednu výhru lepší bilanci než druhá Carolina, která zatím drží jednu ze dvou divokých karet do play-off. Redskins uspěli z pěti posledních zápasů pouze jednou a s bilancí 4-6 jsou daleko od postupových příček.

Quarterback Minnesoty Case Keenum
zdroj: USA Today Sports autor: Brace Hemmelgarn

V souboji dvou lídrů svých divizí přehrála Minnesota doma Los Angeles Rams 24:7. Jared Goff sice dovedl hosty k bodům hned v první hře zápasu, jenže to bylo ze strany Rams vše. Zlomem v zápase byl fumble hostujícího receivera Coopera Kuppa necelý yard od endzóny Vikings, zbytek zápasu už poté patřil domácí obraně.

A také nesackovatelnému Case Keenumovi. Ten přišel před sezónou právě z Rams jako náhradník, po zranění Sama Bradforda se ale dostal na pozici prvního quarterbacka a zatím prožívá životní sezonu.

Dokázal si poradit v řadě těžkých situací, nebyl ani jednou sackován a v závěrečné čtvrtině přihrál Adamu Thielenovi na rozhodující touchdown na 20:7. Vikings tak nemuselo ani trápit, že jindy neomylný kopáč Kai Forbath tentokrát hned dvakrát minul.

Utkání NY Giants - Kansas City Chiefs
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Deutsch

Sezona je dlouhá a výkyvy formy se vyhnou málokomu. Kansas City Chiefs vyhráli úvodních pět zápasů a mluvilo se o nich jako o žhavém favoritovi na finále. Jenže od té doby uspěli z pěti pokusů jen jednou.

A poslední porážka od slabých NY Giants se nedá nazvat jinak než výbuchem. Tým, který si v prvním týdnu připsal 537 yardů proti Patriots, nedokázal skórovat jediný touchdown proti jedné z nejhorších obran soutěže.

Giants mohli dokonce vyhrát už v základní hrací době, kdyby Aldrick Rosas proměnil ve druhé čtvrtině konverzi. Kopáč Obrů si ale napravil reputaci v prodloužení, když field goalem rozhodl teprve o druhém vítězství svého týmu v sezoně.

Chiefs může uklidňovat jen to, že přes mizernou aktuální formu stále s náskokem dvou výher vedou divizi AFC West, jelikož Oakland Raiders v posledním zápase International Series podlehli na Aztéckém stadionu v Mexico City New Englandu 8:33.

Trenér Patriots Bil Belichick zaznamenal 271. vítězství v kariéře a osamostatnil se na třetím místě historických tabulek. Žebříček vede legendární kouč Miami Dolphins Don Shula s 347 výhrami. 

Tyrod Taylor (vlevo) v utkání s LA Chargers
zdroj: USA Today Sports autor: Jake Roth

Řešit momentální výsledkovou nepohodu změnou na nejdůležitějším postu ve hře se nevyplácí, zejména když bojujete o play-off. A realizační tým Buffala to už teď ví také. Ten po dvou porážkách posadil na lavičku quarterbacka Tyroda Taylora a proti Los Angeles Chargers zkusil štěstí s náhradníkem Nathanem Petermanem.

Ten ovšem za první poločas zkompletoval jen šest přihrávek ze čtrnácti pro 66 yardů a dopustil se pěti ztrát, což je nový negativní rekord NFL. Ve třetí čtvrtině tak znovu vyběhl na hřiště Taylor, za stavu 7:37 ale mohl s výsledkem udělat už jen velmi málo.

Přesto si připsal touchdownovou přihrávku a pro dalších šest bodů doběhl sám. Chargers ale žádné drama nepřipustili a zvítězili drtivě 54:24. Bills porážkou přišli o pozici na wild card konference AFC, kam se místo nich posunul Baltimore.

Ravens jsou jedním z nejméně předvídatelných týmů, skvělé představení dokážou o týden později zazdít výbuchem typu domácí porážka s Chicagem. Na Lambeau Field se ale ve skvělém světle představila jejich obrana, která nedovolila domácím Green Bay ani bod, což se Packers stalo naposledy na den přesně před 11 lety. Pro Ravens šlo už o třetí výhru s nulou v sezoně. 

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články