Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Patriots se nezalekli krupobití a po napínavém závěru porazili Pardubice

Páté kolo základní části Paddock ligy amerického fotbalu nabídlo v obou skupinách přímé souboje o druhou pozici zaručující postup do play-off. Ostrava doma nepovolila ani bod brněnským Sígrs a přeskočila svého soupeře v tabulce, Plzeň v utkání přerušeném kvůli krupobití udolala Pardubice 23:22 zásluhou dvoubodové konverze v závěru čtvrté čtvrtiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Kroupy přerušily zápas v Plzni na dvě hodiny, výhru v závěru vydřeli Patriots

Patriots potřebovali doma Východočechy porazit, úspěch Stallions by pro Plzeň znamenal takřka nesmazatelnou ztrátu. Hned v úvodním útoku si ale Pardubice připsaly touchdown po spolupráci quarterbacka Catapana s Lukášem Petříkem.

Plzni se podařilo v úvodní čtvrtině vyrovnat, když Ryan Pahos našel přesným pasem Martina Loukotu. Jenže to bylo v prvním poločase vše, co oba útoky předvedly. "V prvním poločase nás obrana držela ve hře. V útoku jsme vůbec nic nepředvedli," hodnotil vlažný vstup do utkání hlavní trenér plzeňských Patriots Jesse Thompson.

Konec poločasu přinesl velmi netradiční situaci. Na stadion se přihnala bouře, která kromě blesků seslala na hřiště kroupy. Zápas byl přerušen a pořadatel se snažil upravit hřiště do hratelné podoby. Na závěr prvního poločasu si hráči počkali téměř dvě hodiny.

"Přeskupili jsme v pauze síly a v útoku se nám ve druhém poločase podařilo vícekrát skórovat,” hodnotil pauzu Thompson. I trenér Pardubic Petr Košťál byl překvapen, že pauza z důvodu nepříznivého počasí více svědčila oběma útokům. "Čekal bych, že prim budou hrát obrany, ale stal se pravý opak a ve druhém poločase dominovaly útoky."

Čtyři minuty před koncem zápasu našel pardubický quarterback Catapano touchdownovým pasem Kalouse. Pardubice tak vedly 22:15. Patriots ale dokázali najít poslední zbytky sil. Minutu a půl před koncem touchdownem a dvoubodovým potvrzením otočili skóre na svou stranu.

Také Pardubice se nadechly k poslednímu náporu. Útok hostů se dostal do bezprostřední blízkosti endzóny. Vedení 23:22 se Patriots pomalu začalo ztrácet před očima. Dvacet vteřin před koncem zápasu ale Catapano hodil přihrávku pouze do rukou soupeře.

Plzeňští tak mohli slavit druhé vítězství v sezoně. "Mohlo to skončit jakkoliv. Nejsem si jistý, že jsme si zasloužili vyhrát, ale bereme to," radoval se po zápase Thompson. Patriots vyhráli podruhé v sezoně, odveta s Pardubicemi, které s bilancí 3-2 drží ve skupině Západ druhou příčku, je na programu už následující víkend.

Steelers nasadili dalšího quarterbacka a vytěžili z bláta druhou výhru

Rošády Ostravy na nejdůležitější pozici útoku pokračují. Steelers proti Sígrs nasadili nového quarterbacka Douglase Webstera, který pomohl k důležitému vítězství 16:0, ačkoliv oba týmy kvůli intenzivnímu dešti musely hrát drtivou většinu akcí po zemi.

"Spoléhali jsme i na hru vzduchem, ale bohužel nám nevyšlo počasí. Museli jsme tak hodně běhat a Doug se nemohl pořádně prosadit," hodnotil podmínky running back Steelers Dominik Dvorský.

Webster tak většinu zápasu předával míč svým spoluhráčům, kteří ukrajovali yardy po bahnitém trávníku. Právě Dominik Dvorský se dokázal dvakrát prosadit. Dva jeho běhové pokusy skončily až v endzóně.

I přes dva touchdowny viděl Dvorský v útoku spoustu chyb. "Nedisciplinovanost nás posouvala od endzóny soupeře. Na to se teď musíme hodně zaměřit. Příští zápas se nechceme takto trápit. Naštěstí jsme Sígry uběhali silovou hrou," hodnotil Dvorský.

Útok Sígrs, který se hodně spoléhá na pasový útok, se v bahně nenašel. Proti kvalitní obraně Steelers se bodově neprosadil. Dva touchdowny Dvorského a field goal Jiřího Šimečky stačily na vítězství 16:0. "Sígrs předvedli tvrdou hru, mají náš respekt. Výhra je výhra a jdeme dále za naším cílem," uzavřel Dvorský.

Výsledky 5. kola ligy amerického fotbalu:

Pilsen Patriots - Pardubice Stallions 23:22, Aquaponik Ostrava Steelers - Brno Sígrs 16:0.

Skupina Západ: 1. Prague Lions (5-0), 2. Pardubice Stallions (3-2), 3. Pilsen Patriots (2-3), 4. Ústí nad Labem Blades (1-4).

Skupina Východ: 1. Vysočina Gladiators (4-0), 2. Ostrava Steelers (2-2), 3. Brno Sígrs (2-3), 4. Brno Alligators (0-5)

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články