Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice a Lions slaví druhou výhru, Vysočina při premiéře zaskočila Sígrs

Druhé kolo Paddock ligy amerického fotbalu domácím týmům příliš nepřálo. Na vlastním hřišti uspěla pouze Ostrava, Steelers přehráli nováčka z Ústí nad Labem 20:6. Úlohu favorita venku potvrdili pražští Lions výhrou v Plzni a také Pardubice, které díky výbornému prvnímu poločasu vyhrály v Brně nad Alligators. Šokující vstup do soutěže zaznamenala Vysočina, Gladiators zlikvidovali proti Sígrs manko 21 bodů a ve velmi ofenzivním zápase zvítězili 50:49.

Utkání Brno Alligators - Pardubice Stallions
zdroj: caaf.cz autor: Martin Tajč

Pilsen Patriots - Prague Lions 21:48

Patriots i Lions vstupovali do zápasu s vítězstvím z úvodního kola v kapse. Na touchdown Marka Suchého dokázala Plzeň odpovědět spoluprací dua Američanů Ryan Pahos – Anthony Ratliff. "Připravovali jsme se na ně, ale i tak nám občas utekli. Byli prakticky jediní, kdo v útoku sbírali yardy," hodnotil zahraniční posily Plzně hostující Filip Ječný.

Lions se po bodově dietním úvodním představení proti Steelers v přípravě soustředili na produktivitu v útoku a proti Patriots to bylo znát. "Nejsme ještě úplně spokojení. Budeme pokračovat v tvrdé práci," krotil optimismus hlavní trenér Pražanů Zach Harrod.

Tři touchdowny hostů si připsal Ječný, o dva se postaral David Hlaváček, který ještě loni hrál v dresu Plzně. "Stále tam bylo spoustu chyb, které musíme eliminovat," připustil Ječný.

Patriots v druhé půli nedokázali držet krok se soupeřem a navíc byl za protesty vyloučen hlavní trenér Jesse Thompson.

V domácím dresu přesto zazářil Ratliff, který dokázal v zápase skórovat třemi různými způsoby. Jeden touchdown zaznamenal v obraně po zachycení přihrávky soupeře, druhý dal v útoku po zemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Lions zlepšili ofenzívu a vyhráli jasně na hřišti Plzně

Brno Alligators - Pardubice Stallions 12:39

Stallions čekalo druhé utkání venku na hřišti Alligators, kteří chtěli napravit úvodní porážku s Plzní. Pardubice se chtěly vyvarovat pomalého začátku, který je v Ústí trápil, ale naopak brzy inkasovaly. Dobrou pozici po nepovedeném odkopu dokázali Alligators využít a zaznamenali první touchdown zápasu.

"Očekávali jsme náročný zápas, navíc jsme měli absence v obraně. Nevydařený úvod zápasu hosty nakopl k výbornému výkonu v útoku. Přes vlažný začátek se nám začalo dařit hlavně v útoku a tím se chytla i obrana," hodnotil výkon hlavní trenér Stallions Petr Košťál.

Do poločasu ale nakonec hosté nasázeli hned pět touchdownů. O ty se postaral zachycenými přihrávkami Horáček, Jelínek, Petřík a Doucek. Jeden touchdown přidal quarterback Catapano sám po zemi. "První poločas se nám povedl," radoval se Košťál.

Alligators se prezentovali zlepšeným výkonem v útoku i obraně, ale více než touchdownem Doležala se jim výsledek zkorigovat nepodařilo. "Přišlo mi, že v druhém poločase jsme to už jen chtěli dohrát," potvrdil slabší výkon v druhém poločase obránce Pardubic Jakub Smutný.

Ten udělal tečku za zápasem, když zaznamenal poslední touchdown. Smutný si počíhal na přihrávku náhradního domácího quarterbacka Jana Bulinského a doběhl s míčem do endzóny. "Hodil mi to přímo do rukou," těšilo Smutného.

Je nám líto, video expirovalo.
Quarterback Langford režíroval velký obrat Vysočiny proti Sígrs

Brno Sígrs - Vysočina Gladiators 49:50

Gladiators nezastihl úvod zápasu v nejlepší formě. Domácí Sígrs se rychle dostali do vedení 21:0 a zdálo se, že si hosté vyberou nováčkovskou daň. Jenže tým pod vedením trenéra Ondřeje Pauluse se nevzdal. "Sígrs hráli skvěle v útoku. Tam nás svou kvalitou překvapili," hodnotil začátek zápasu Paulus.

Ve druhé čtvrtině zavelel k obratu quarterback Reginald Langford. Nejprve přesnou přihrávkou našel Mašitu pro první touchdown, následně si pro další doběhl sám. "Sígrs se na nás dobře připravili. Jakmile jsme se ve druhém poločase dostali do tempa, začalo se nám v útoku dařit," uvedl Langford.

Jenže obrana Gladiators nedokázala najít recept na skvěle hrající útok Brna. Do poločasu se šlo za stavu 35:14 pro domácí a nic nenasvědčovalo tomu, že by Vysočina ve svém prvním zápase mohla pomýšlet na obrat.

V poločasové pauze hosté ožili a na svého soupeře vlétli. Třetí čtvrtinu otevřel rychlým touchdownem David Calta po passu Langforda. O tři minuty později ho napodobil Dunovský. Rázem Gladiators prohrávali o pouhý touchdown.

Nadšení hostů ale zchladil na konci třetí čtvrtiny brněnský Mašlanka, který touchdownem posunul rozdíl ve skóre o 13 bodů. A když přidal v úvodu závěrečného dějství další touchdown domácí Ambrož, nikdo nečekal, že Brno nedokáže náskok 49:28 udržet.

Ale proti byl Langford, ten přihrál na touchdown a pro další dva doběhl sám. Minutu před koncem tak díky jeho heroickému výkonu ukazovalo skóre 50:49 pro Gladiators. "Výhra je skvělá, ale pro mě je cennější vidět, že tým maká do konce a věří si bez ohledu na průběh zápasu," uzavřel trenér Vysočiny Paulus.

Ostrava Steelers - Ústí nad Labem Blades 20:6

Ostravská obrana ukázala proti Blades svou kvalitu a Ústí v útoku k téměř ničemu nepustila. "Obrana dobrá. Udrželi jsme je bez touchdownu," potvrdil po zápase obránce Steelers Adam Synáček.

Domácího quarterbacka Schroedera, který se stále zotavuje z operace slepého střeva, dočasně nahradil AJ Palazzolo. A nový útok se v první půlce ještě hledal. "V té druhé už to bylo lepší," potvrdil Synáček.

Skóre zápasu otevřel po zemi Musil, který si doběhl pro touchdown. Blades ve druhé a třetí čtvrtině dokázali korigovat stav dvěma field goaly. Odpor soupeře se podařilo Steelers zlomit až v závěrečné čtvrtině dalším touchdownem po zemi Dominika Dvorského.

Blades ani v závěru nenašli recept na překonání silné obrany domácích. "Bohužel jsme nedokázali dotáhnout útok k bodům a zkušený tým jako Steelers nás potrestal," litoval nevyužitých šancí útočník Jakub Valjent z Ústí.

Poslední slovo tak patřilo domácím. Palazzolo si připsal passový touchdown na Jiřího Šimečku a definitivně rozhodl o vítězství Steelers. "Celkově mám ze zápasu dobrý dojem, jen je potřeba pracovat ještě více na útoku," zhodnotil Synáček.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články