Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Nadvláda Black Panthers pokračuje. V Czech Bowlu rozdrtili Příbram

Praha – V celé sezoně neprohráli v české lize ani zápas a svoji dominanci v domácí soutěži potvrdili američtí fotbalisté Prague Black Panthers i v závěrečném Czech Bowlu. Obhájce titulu v něm rozdrtil překvapení letošního ročníku Příbram Bobcats 40:0, a ligu tak vyhrál i ve druhé sezoně po sjednocení dvanáctinásobných šampionů Prague Panthers s dvojnásobnými mistry Prague Black Hawks.

Prague Black Panthers se radují z vítězství v Czech Bowlu
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Panteři byli ve finále jasnými favority, pro Příbram byl už postup do něj historickým úspěchem. Utkání začala sice sebevědomě dvěma povedenými útoky, ale od té doby byla téměř neškodná, hráčům vypadával míč z rukou a přes obranu Panterů se Bobcats v podstatě nedostali do hry.

Pražané se díky širokému kádru vyrovnali i s tím, že v neděli hráli náročné semifinále rakouské ligy ve Vídni, které prohráli 27:41. Jejich útok navíc vedl americký quarterback Kyle Newhall-Caballero, který je se zkušenostmi ze zámořské NFL největší hvězdou české soutěže.

Hned první přihrávkou překonal více než polovinu hřiště a suverénně táhl tým za triumfem. Mimo jiné 60yardovou přihrávkou na touchdown v podání Šindlera. Po něm si za stavu 40:0 už mohl jít na konci třetí čtvrtiny odpočinout a štafetu po něm převzal Jan Dundáček.

Příbram zabrala až v závěru, kdy ji dělilo od skórování jen pět yardů, ale obrana Panterů zabojovala a ubránila třetí nulu v sezoně a druhou nejvyšší výhru v ročníku. V červnu Pražané porazili Pardubice 42:0.

Finále České ligy amerického fotbalu:

Prague Black Panthers - Příbram Bobcats 40:0 (7:0, 16:0, 17:0, 0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články