Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ondra postupuje na MS i v lezení na obtížnost

Adam Ondra postoupil na mistrovství světa v Bernu z kvalifikace lezení na obtížnost. Objeví se tak v semifinále jak boulderingu, tak této disciplíny. Spolu s ním bude usilovat o účast ve finále také Martin Stráník.

Adam Ondra
zdroj: Reuters autor: MICHAELA REHLE

Na rozdíl od boulderingu, v němž proklouzl do semifinále jako poslední, zvládl Ondra kvalifikaci na obtížnost ve větším klidu. V první cestě se dostal na bod 39+, v druhém kole po drobné chybě nohou zapsal 34+. Celkově byl klasifikován na dělené sedmé pozici. Semifinále boulderingu čtyřnásobný mistr světa absolvuje v pátek.

"Oproti boulderingu to určitě nebylo tak dramatické, lezlo se mi výborně. S první cestou jsem opravdu velmi spokojený, tam se ukázalo, že jsem dobře připraven. Byl jsem jediný, který byl velmi blízko tomu, aby na téhle cestě topoval, byly to opravdu milimetry, nakonec se mi tenhle specifický skok nepodařilo udržet," uvedl Ondra v nahrávce pro média.

"Druhá cesta byla v tom klíčovém místě spíš taková specifická, možná trošku smůla, možná mně to úplně nesedlo, ale důležité je samozřejmě to, že postupuji dál," řekl čtyřnásobný mistr světa, jehož čekají boje o medaile v boulderingu v pátek.

"Jsem zároveň rád, že se necítím po dnešku nějak zvlášť unaveně, což se na zítřejší bouldering, kdy bude probíhat semifinále a potom večer finále, určitě bude hodit," uvedl český olympionik.

Stráník předvedl v obou cestách vyrovnané výkony, dostal se do výšky 33+ a 26+ a po uznaném protestu mu patří postupová 23. pozice. Šimon Potůček obsadil 45., Jáchym Cink 83. a Štěpán Potůček 99. příčku.

V kvalifikaci boulderingu žen neuspěla žádná ze čtyř Češek, nejvýše skončila Eliška Adamovská sedmačtyřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články