Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ondra postoupil z 2. místa do semifinále olympijské kvalifikace, Hry jsou blízko

Z druhého místa postoupil Adam Ondra do semifinále druhého závodu olympijské kvalifikace. Sám předpokládá, že mu účast v nejlepší dvacítce podniku v Budapešti po třetím místě v Šanghaji zajišťuje postup na Hry do Paříže a čeká se jen na oficiální potvrzení. Další reprezentanti Martin Stráník, Michaela Smetanová a Eliška Adamovská se stejně jako v Šanghaji do semifinále nedostali.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ondra už má kvalifikaci na olympiádu prakticky jistou, čeká se jen na potvrzení

Čtyřnásobný mistr světa Ondra, jenž byl před třemi lety šestý při olympijské premiéře sportovního lezení v Tokiu, ke čtvrtečnímu druhému místu v kvalifikačním boulderingu přidal v pátek třetí příčku v obtížnosti. Celkově obsadí nejhůře dvacáté místo, protože se v každém dalším kole začíná od nuly.

Jedno z dvanácti postupových míst do Paříže by měl mít jisté bez ohledu na to, jak si v Budapešti dál povede. "Tím, že jsem v top dvacítce, je olympiáda jistá. Doufám, že mě nikdo neopraví, ale myslím si, že to tak bude," řekl jednatřicetiletý brněnský rodák.

Jeho příprava na druhou část kvalifikace nebyla optimální. "Měl jsem trošku dramatické odpoledne. Trochu jsem si pocuchal levé rameno, ráno jsem nevěděl, jak to vůbec bude. Ale nakonec to docela šlo. Myslím si, že můj výkon tím byl trošku ovlivněn, na to rameno jsem šel hodně opatrně. Ale jsem samozřejmě velmi spokojen. Cesty byly oproti Šanghaji mému stylu více vyhovující," doplnil Ondra.

V sobotním semifinále bude jediným českým zástupcem. Stráník obsadil 27. místo, Smetanová skončila dvaatřicátá a Adamovská se v kvalifikaci zařadila na 40. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články