Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Na Evropském poháru v lezení nebude chybět ani Adamovská a Ondra

Na přelomu dubna a května čeká české lezení jeden z vrcholů sezony - závod Evropského poháru v Praze. Český pohár odstartoval už včera v Brně, a to i za účasti největších domácích hvězd Adama Ondry a Elišky Adamovské.

Je nám líto, video expirovalo.
Lezci Adamovská i Ondra se chystají na Evropský pohár v Praze

Eliška Adamovská je historicky první českou vítězkou závodu Světového poháru. V Brně tak byla jasnou favoritkou. V lezení na obtížnost svou roli potvrdila a před startem světového poháru se předvedla ve skvělé formě. Dlouhodobým cílem je pak pro dvaceti letou lezkyni olympiáda v Paříži.

"Je to velká motivace, začala jsem kvůli tomu dělat i bouldering, což mi moc nejde, ale snažím se, co můžu," uvedla Adamovská. 

Své umění předvedl na jihu Moravy i brněnský rodák Adam Ondra, který si triumfem v domácím prostředí zpestřil přípravu na zdolání projektu v Moravském krasu. Ani on by neměl chybět na Evropském poháru v Praze, i když jeho plány nejsou čistě jen sportovního charakteru.

"Čeká mě projekt v Moravském krasu, Evropský pohár a také čekáme narození potomka, to mě bude asi hodně zaměstnávat," dodal Ondra.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články