Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Co fungovalo dříve, nemusí fungovat teď. Tréninkový experiment ale jde, myslí si Ondra

Na začátku léta skončil druhý na domácím Světovém poháru v boulderingu. Pak mu nevyšlo mistrovství svšta v Bernu, kde se rozdávala tři účastnictká místa na Hrách v Paříži. Tak jako tak prožil Adam Ondra úspěšný rok, který označil jako experimentálně tréninkový.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Ondra

"Minulé sezny ukázaly, že s nastupující generací to, co fungovalo před pár sezonami, nemusí fungovat teď. S trenérem jsme si tak vyselektovali, co je třeba posunout dál," řekl Ondra s tím, že malé chyty postupem let vytlačily větší, což jemu osobně vyhovuje.

"Co se týče výsledků, tréninkový experiment zafungoval. Velmi dobře jsem v boulderingu dokázal držet krok," uvedl Ondra.

SP v Praze měl podle něj velký ohlas mezi závodníky, pochvaloval si skvělou atmosféru. "Pokud lezu na skalách, jsem zvyklý na ticho, na závodech jsem zvyklý na diváky. Jsem na to zvyklý a atmosféra mi pomáhá."

Adam Ondra
zdroj: Reuters autor: MICHAELA REHLE

Ondra stále nemá jistou účast na olympijských hrách 2024 v Paříži. Po nezdaru na MS neuspěl ani v evropské kvalifikaci, kde obsadil čtvrtou příčku.

Ondra bude mít ještě šanci při sérii kvalifikačních závodů na jaře příštího roku.

Šestý muž OH v Tokiu Ondra bude muset o Hry bojovat na jaře, s takovou situací nemá problém.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondra evropskou olympijskou kvalifikaci nevyužil, postoupil Roberts

"Vím, že olympijská série příští rok na jaře poskytuje velmi dobrou šanci na nominaci. A zároveň je to výborný trénink na olympiádu, protože jinak se ten kombinační formát nedá vyzkoušet," doplnil.

"V květnu a červnu proběhnou nominační závody. Nominuje se nejlepších dvanáct, což beru pozitivně," řekl Ondra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články