Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Ostrava hostí MS v aerobiku. Prokopová sní o nejvyšší příčce

Průmyslový areál v Dolních Vítkovicích za dvě století zažil ledacos, ale mistrovství světa ve sportovním aerobiku ještě ne. A stejně tak závodnice ze světa těžko kdy závodily v bývalém plynojemu, jako je zdejší hala Gong. V očekávané bouřlivé atmosféře chtějí Češi navázat na úspěchy z letošního mistrovství Evropy a potvrdit pověst světové velmoci, a to od kadetek až po dospělé.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokopová a Literová zvou na MS v aerobiku

"Těším se. Budu bojovat, abych odvezla tu nejcennější medaili," uvedla největší česká naděje Viktorie Prokopová.

Odvážný cíl čerstvé mistryně Evropy z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové má své opodstatnění. Letos dvacetiletá závodnice vozila domů světové medaile už od dětského věku.

Odhadnout ovšem přesně, jak závody v soutěžích fitness a v disciplínách sportovního aerobiku dopadnou, není jednoduché. Třeba Australanky se závodů v Evropě kvůli covidu tři roky téměř vůbec nezúčastnily.

"Australské závodnice patří mezi nejlepší. Mají dokonalý projev. Vidíte na nich, jak si to užívají a každou sekundu prožívají," podotkla Prokopová.

Plány před šampionátem mírně narušily zdravotní problémy. "Pár komplikací nastalo. Příprava ale byla intenzivní. Pracovali jsme na detailech i technice," přiblížila česká favoritka.

České ambice jsou tradičně maximální právě v kategorii žen. Mistryněmi světa se staly pouze tři Češky. V roce 1997 v Sydney Olga Šípková, pak v roce 2010 v Eindhovenu Denisa Barešová, a nakonec v letech 2018 a 2019 před koronavirovou pauzou Adéla Citová.

Mistrovství se koná od středy do pátku. Nezvyklé místo konání si sportovci pochvalují. "Atmosféra závodníky uchvátila," zdůraznila hlavní manažerka Českého svazu sportovního aerobiku a fitness Jitku Literová. "S holkami jsme si říkaly, že je to místo přímo určené pro mistrovství světa. Hala je nádherná," dodala Prokopová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články