Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

MS ve sportovním aerobiku letos není, české naděje cílí na příští šampionát v Praze

Stejně jako v době pandemie covidu bude letos sportovní aerobik bez mistrovství světa. Důvodem byly překážky, které jednotlivé výpravy včetně té české odradily od startu v daleké Brazílii. Za rok ovšem bude všechno jinak, šampionát se uskuteční v Praze, v srdci země, která tenhle sport tak miluje.

Eva Matějovičová na MČR
zdroj: ČT sport

Eva Matějovičová loni po vítězství na světovém šampionátu v kategorii mládeže chtěla letos přidat prestižní zlato mezi ženami. Tuhle možnost však nedostala.

Na mistrovství světa v Praze by už měla patřit mezi hvězdy stejně jako Aneta Bedrnová, která se chystá zaútočit na Matějovičové titul v mládeži a pravděpodobně i v seniorských triích.

"Už teď se moc těším, až začne nová sezona," podotkla talentovaná Bedrnová, dvojnásobná mistryně Evropy z letošního roku.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Svět sportovního aerobiku už vyhlíží šampionát v Praze

Sílu českých závodnic dokázaly i výsledky víkendového mistrovství republiky. Tam při zrušení světového šampionátu dorazili i hosté z ciziny a nestačili se divit, jak velký zájem u nás o aerobik je.

"Je to šílené. V juniorské kategorii 37 závodnic. To jsem ještě nikdy nezažil, dokonce ani na mistrovství světa není nikdy tolik lidí v jedné kategorii," prohlásil mistr světa z roku 2019 Jeremy Delmotte.

Záznam z brněnského mistrovství vysílá v pátek od 16:25 ČT sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články