Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Gymnastka Pálešová by ráda vybojovala alespoň jedno finále

Londýn - Už samotný postup na olympijské hry do Londýna považuje sportovní gymnastka Kristýna Pálešová za velký úspěch. Nyní by ale ráda přidala ještě jeden, kterým by byl postup do finále alespoň v jedné disciplíně. Největší naděje si dává ve víceboji, ve kterém se do finále probojovala už na minulých hrách v Pekingu.

Kristýna Pálešová
zdroj: ČT4

"Tentokráte se na hry těším mnohem více než na ty první. V Pekingu jsem byla ještě mladá, tak jsem to tak nevnímala. Je to velký osobní úspěch, že jsem se kvalifikovala, vůbec jsem s tím nepočítala," řekla jedenadvacetiletá Pálešová. "Natrénováno mám a myslím si, že mám i formu. Těžko se odhaduje, jak bych mohla dopadnout, ale chci předvést výkon, se kterým budu spokojená. Když se to povede, tak by z toho mohlo být finále víceboje. Byl by to velký úspěch, kdyby to vyšlo," dodala rodačka z Ivančic.

Komplikací by ale mohl být fakt, že v nedělní kvalifikaci bude hned na začátku v prvním sledu. "Je to nevýhoda, první sled je mírně bodovaný, protože si rozhodčí schovávají známky, jelikož nevědí, co přijde. Doufám ale, že na olympiádě to nebude až tak znát," prohlásila Pálešová, jejímiž oblíbenými disciplinami jsou kladina a bradla. "Musím počítat i s tím, že bodování je neobjektivní. Tradiční gymnastické národy mají výhodu. Když zacvičím stejnou sestavu jako Ruska, tak za ni kvůli české vlajce nedostanu stejnou známku. Bohužel to tak je a musím se s tím smířit," dodala svěřenkyně trenérky Kateřiny Janečkové.

Kvůli nedělní kvalifikaci vynechá i páteční slavnostní zahájení. "Byla bych utahaná. Bylo by to nadlouho a já musím v neděli brzy vstávat. Navíc může i pršet, takže to nebudu riskovat. Mrzí mě to hodně, ale doufám, že vyjde to finále. Pak bych zůstala až do 13. srpna a mohla bych jít na zakončení," naznačila, že má o motivaci navíc. Pomoci jí k tomu mají i plyšové talismany. "Dostala jsem je od rodiny a menších gymnastek. Vezu si je pro štěstí s sebou," prozradila s tím, že má i pár rituálů pro štěstí. "Třeba sponky do vlasů si dávám pořád stejně. A vždy večer před závodem a těsně před ním si v hlavě přehrávám sestavu, jak by měla vypadat," popsala.

Těší se také na to, že se na hrách potká se sportovci, s kterými už se zná z Pekingu. "Třeba s plavci jako Martinem Vernerem nebo atletem Štěpánem Wágnerem. A také bych chtěla fotku s tenistou Rogerem Federerem. V Pekingu jsem se fotila s Rafaelem Nadalem, ale Federer mi nevyšel, tak snad budu mít teď možnost. Ale nevím, jestli bude bydlet ve vesnici. Tenis ráda sleduji, ale že bych byla fanoušek, to zas ne. Kdyby to ale vyšlo, ráda bych šla třeba na zápas Petry Kvitové," řekla Pálešová.

V Londýně sice už dvakrát byla, ale moc času na vycházky po městě neměla. Proto věří, že to tentokrát napraví. "Londýn se mi hrozně líbí. Zatím jsem ale hlavně znala jen Tower Bridge. Snad to teď vyjde, abych se podívala i na jiné památky jako Big Ben a tak. Také bych chtěla vidět muzeum voskových figurín Madame Tussaud," svěřila se Pálešová. Láká ji ale i návštěva Českého domu v Londýně. "Chci se tam určitě podívat nejen kvůli fanouškům, kteří budou mít do domu přístup. Viděla jsem fotky a líbí se mi to i z hlediska designu, na což jsem tak trochu vysazená. Chtěla bych totiž design studovat," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články