Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cvičím, tedy jsem. Sokol se hýbe při nouzovém stavu on-line

Uzavření tělocvičen a venkovních sportovišť nemusí nutně znamenat konec pohybu. To chce v době nouzového stavu kvůli šíření koronaviru dokázat Česká obec sokolská, která spustila nový projekt s cílem udržet se v dobré fyzické kondici i doma.

Sokol chce prostřednictvím instruktážních videí pro všechny věkové kategorie rozhýbat české domácnosti, ve kterých nyní většina lidí tráví vzhledem k nařízení omezeného pohybu na veřejnosti prakticky veškerý čas.

Na sociálních sítích i na YouTube kanále tělovýchovné organizace jsou tak k dispozici pravidelná on-line cvičení. Projekt však nevznikl v reakci na aktuální podmínky v Česku, ale v obci se připravoval už dřív.

"My jsme už o seriálu přemýšleli zhruba půl roku nazpátek. Ale tato situace, která teď nastala, nás přivedla k tomu, že seriál spustíme už v této chvíli. Abychom udělali servis všem našim sokolům, ale i široké veřejnosti, aby mohli cvičit doma," prozradil Marek Tesař, výkonný ředitel České obce sokolské.

Je nám líto, video expirovalo.
Sokol cvičí on-line

"Seriál vznikl z toho důvodu, že naše poslání je vést lidi a širokou veřejnost k pohybu a chtěli jsme mít nějakou platformu v podobě kanálu na YouTube, kde všichni najdou metodiku, jak správně cvičit, a to i jednotlivé cviky – třeba dřep nebo klik. Řada lidí je bohužel dělá špatně a pak jsou naopak nebezpečné zdraví a tělu," upozornil Tesař.

Ačkoli jsou některá cvičení náročnější a začátečníkům mohou dát zabrat, podle Tesaře si každý vybere nehledě na věk. "Všichni si najdou svá videa. Děti předškolního věku, gymnasti, tanečnice i senioři. Ve středu a v neděli přidáváme další videa. Cílem by mělo být, aby jich tam bylo padesát do konce roku," dodal.

Jednotlivé cviky mohou diváci pravidelně vidět také v rámci Sokolského zpravodaje každou sobotu na programu ČT sport a na webu ctsport.cz.

On-line cvičí i ostatní organizace

V nouzovém stavu, kdy jsou sportovní aktivity vzhledem k omezení volného pohybu omezeny na domov a přírodu, přichází s různými cvičebními videi řada sportovců a sportovních organizací. Inspiraci na webu shromažďuje například Národní sportovní agentura, Český atletický svaz má projekty Hýbeme se s atlety a Cvičíme doma s dětmi.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sokol.eu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články