Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tichý obr z Košic pracuje jako ajťák a chce vzít "Terminátoru" Vémolovi titul

Jeden může jen získat, druhý přijít o hodně. Nedávný outsider se v sobotu v Bratislavě pokusí vzít titul šampionovi Oktagonu. Vrcholem večera smíšených bojových umění bude boj v polotěžké váze mezi Pavolem Langerem a Karlosem Vémolou. Solidně narostlý chlapík z košického sídliště, který chodí do práce a jezdí hromadnou dopravou. A proti němu v kleci  legenda českého MMA s přezdívkou Terminátor, který chová krokodýly, lva, jezdí drahými auty a užívá si luxusu.

Karlos Vémola
zdroj: ČT4 autor: Michal Krumphanzl

Sport, v němž je povoleno téměř všechno, který kvůli své tvrdosti mnohé odrazuje a další právě proto přitahuje, má o víkendu ve slovenské metropoli svůj svátek.

Hlavním zápasem večera Oktagon 47 bude souboj o titul v polotěžké váze Langer vs. Vémola. Dvaatřicetiletý, téměř dvoumetrový (196 cm) ajťák, který vystudoval vysokou školu, proti osmatřicetiletému a o třináct centimetrů menšímu Terminátorovi, jenž má za sebou vysokou školu života, v níž strávil i půl roku v britském vězení.

Daleko známější "Terminátor" Vémola přišel nedávno o druhý titul s Patrikem Kinclem a konec jeho kariéry, v níž vyhrál 35 zápasů a prohrál sedm, se neúprosně blíží. On o něm ale ještě nahlas nemluví. Po sobotním souboji jej však čeká ještě minimálně odveta s dalším slovenským obrem se zkušenostmi z UFC, Attilou Véghem. Kdyby po porážce s Patrikem Kinclem nyní ztratil i druhý titul Oktagonu, šla by jeho cena nejspíš hodně dolů.

"Pavol může hodně získat, já všechno ztratit," vyzdvihl obhájce titulu důležitost titulového zápasu pro oba bojovníky.

Proti střetu s Kinclem, s nímž nemá Vémola dobré vztahy, je tentokrát atmosféra daleko klidnější. Langer uznává Vémolu jako velkou osobnost, která popularitě MMA v Česku a Slovensku pomohla hodně, a český fighter zase říká, že Langer je kluk, kterému by radši podal ruku, než aby se s ním pral.

"Je pro mě velká čest, že můžu bojovat s tak velkou osobností tohoto sportu, zvlášť když se v souvislosti s ním už skloňuje konec kariéry," konstatoval slovenský bojovník a místo silných slov hovořil o tom, jak mu hlavou letí, co všechno musel udělat, aby se dostal až k tomuhle zápasu. "Taky cítím velkou odpovědnost za všechny, co mi fandí," dodal.

Je pravda, že jeho bilance dvanácti výher a devíti porážek rozhodně nevzbuzuje hrůzu, jenže poslední dva zápasy vyhrál, a to proti favoritům – Brazilci Rafaelu Xavierovi a Němci Alexandru Poppeckovi, čímž si vybojoval prozatímní titul, který by nyní rád proměnil ve skutečný pás šampiona. V přípravě spolupracoval i s Vémolovým přemožitelem Kinclem. "Odtrénoval jsem všechno, co jsem mohl, a věřím, že v Bratislavě ukážu, co ve mně je," řekl s tím, že čeká skvělou atmosféru.

I Vémola, jehož hláška: "Lvi žerou první" hovoří za vše, tentokrát zvolil mírnější výrazy, než u něho bývá zvykem.

"Je obrovskej, ale trenér mi říká – na titulový zápas to není ta nejostřejší tužka v penále, kterou jsem si mohl vytáhnout, a trénoval jsem s většíma klukama," říká obhájce titulu. "Hodně se zlepšil, ale má tam ještě plno chyb a těch se budu snažit maximálně využít," konstatoval Vémola, jenž si je vědom, že jeho soupeř je větší a silnější.

"Pokud se chcete stát legendou, musíte porazit legendu, vzkázal soupeři, kterého chce porazit chytrostí a rychlostí. "Půjdu do toho na dvě stě procent," dodává jasně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články